|
האם מותר לחברות הביטוח לתקן רכב בחלקים לא מקוריים?
אוקיי- אז ערכתם פוליסת ביטוח מקיף שתעניק לכם כיסויים אודות נזקי רכב לאורך שנה שלמה. אתם יודעים שחברת הביטוח היא הכתובת שעליה ניתן לסמוך בשעה שהרכב ניזוק, משום שהיא התחייבה שחור על גבי לבן בכתב הפוליסה להעניק כיסוי לכל אותם נזקים בסיסיים ולתוספות בביטוח. השאלה היא, מה קורה בפועל כשהמבוטח מעוניין בהפעלת ביטוח רכב בזמן אמת. חברת הביטוח תחתור כדי להוזיל את עלויות התיקון על מנת לשלם פחות על החזרי ביטוח, בעוד הלקוח מעוניין לדעת שהניח את רכבו בידיים ששומרות על האינטרס של המבוטח.
למה חברות הביטוח מחויבות בכל הנוגע לחלקי חילוף?
חברות הביטוח מחויבות לתקן את הרכב בחזקת הביטוח המקיף שברשות הלקוח. על פי חוק חוזה הביטוח, נראה כי המחוקק לא הורה לחברות הביטוח באילו סוגי רכיבים יש לתקן את הרכב – בין אם מקוריים או לא, אלא רק שיש לדאוג להחלפת החלק התקול בחלק דומה בתיאור ובתכונות שלו אל הניזוק.
חובת ההוכחה כאן בביטוח רכב היא של המבטחת
על החברה המבטחת להוכיח כי המבוטח חתם עימה על הסכם בו היה מצוין אופי החלקים להחלפה בהם מתקנים את הרכב. ברירת המחדל היא החלפת החלפים במקוריים, אלא אם תוכיח כי רשמה באופן שאינו משתמע לשני פנים כי ההחלפה תהיה בחלקים שווי ערך לאלו שתקולים. המשמעות היא כספית – אם חברת הביטוח תצא מופסדת מהעסקה בכמה מאות או אלפי שקלים (חלפים מקוריים) או שתתקן בחלפים זולים יותר.
חלפים מקוריים – בטיחות למבוטח
הסיבה לעשיית ביטוח רכב למען הבטיחות יותר מאשר כל דבר אחר. בביטוח המקיף, ישנה אחריות בתיקון הרכב והגשתו למבוטח. חברת הביטוח לא לוקחת בחשבון עד כמה הלקוח בקיא במכאניקה של הרכב שלו, ועליה להחזיר את הרכב כשהוא תקין ובטוח ללקוח שלה.
לפרטים נוספים על ביטוח לרכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|