|
אני והאוטו שלי - המדריך להתנהלות כלכלית נכונה
קצת קשה להתנהל נכון כלכלית, משום שיש צורך לעשות את האיזון בין תשלום מינימאלי ככל הניתן על שירותים ומוצרים, ובין כך שהעסקה אמורה להיות משתלמת – ולעתים רצוי להוסיף עוד כסף על מנת להרוויח באופן מקסימאלי. כשמדובר ברכישת רכבים, ההוצאה כבדה; עשרות או מאות אלפי שקלים עבור רכב בודד, אולם כאן לא מסתכמת התוצאה – יש להוסיף לכך את ההפרש בין מחיר הרכב היבש לבין מחירו "על הכביש": ביטוח רכב, טסט, רישיון ואבזור. כשזה מגיע לכאן, יש מי שמחפש את מירב הדרכים כדי לקצץ את ההוצאות.
רכב חסכוני – בדלק ובהוצאות תחזוקה נוספות
אחזקתו של ג'יפ לעומת אחזקת רכב יקרה יותר; לא רק שלרוב מדובר בנפחי מנוע מכובדים, אלא שהביטוח יקר יותר, הרישוי יקר יותר וגם כמובן הג'יפ וחלקי החילוף שלו. ניתן להבין עוד לפני הרכישה כמה הולך לעלות הביטוח לרכב, משום שיש בהשוואת ביטוח חובה לרכב – החופש לבחור בין שלל הביטוחים ולמצוא איזו חברה תציע זול יותר ואיזו פחות, ואיזה רכב יעלה יקר יותר בביטוח – באופן בלתי מחייב.
רכב בטיחותי – יש כזו חיה?
אין נוסחה קבועה שמבטאת איך למצוא רכב בטיחותי יותר. זאת משום שכל רכב מצטיין בצד בטיחותי אחר. ישנו אמנם מבחן ריסוק שבודק מהיבטים שונים עד כמה הרכב בטיחותי, ויש מכוניות שנחשבות לבטוחות יותר. אלו מכוניות שזוכות בכל שנה למחירי ביטוח נוחים יותר – אלא אם מתגלה ברכב תקלה גורפת.
שמאות רכב והחזר מחברת ביטוח
חלק מהמשחק הוא לפעמים לדעת איך להתנהל מול חברת הביטוח בזמן אמת. כאשר תזדקקו להפעיל את הפוליסה, רצוי יהיה להיעזר בשמאי חיצוני ובלתי תלוי שיעריך את מידת הפגיעה של הרכב. מצד אחד, שווי הרכב עלול לרדת. מצד שני – חברת הביטוח תפצה יותר ואולי אפילו בגין טוטל לוס.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|