|
ביטוח צד ג לרכב לא חובה אבל מאוד מומלץ
בביטוח צד ג', להבדיל מביטוח חובה, יש להבין מי היה אשם בתאונה, כדי להבין מי משלם למי את הפיצויים. במידה ונמצא אשם, רצוי שיהיה מבוטח ביטוח לצד שלישי, משום שהביטוח הזה מאפשר לכסות את ההוצאות של התביעה – וגם אם לא לכסות את כל ההוצאות (במידה וההוצאות חורגות מתקרת הביטוח שנקבעה מראש), המבוטח ישלים מכיסו את היתר. מה שבטוח, המבוטח ירוויח מעשיית הביטוח במקרה הזה, משום שגובה הכיסוי יהיה לרוב גבוה פי כמה וכמה מגובה ההשקעה של כמה מאות שקלים בביטוח צד ג' סטנדרטי.
ישנה השתתפות עצמית גם בביטוח צד ג'
בביטוח הזה, מי שנמצא אשם יפעיל את ביטוח צד ג'. במידה והחליט להפעיל את הביטוח הזה, יאלץ לשלם דמי השתתפות עצמית בביטוח רכב – כלומר לרוב זה יהיה סכום של כמה מאות שקלים. לכן, יש להפעיל שיקולי כדאיות: האם סכום התביעה נמוך מדמי ההשתתפות העצמית? כדאי לא להפעיל את הביטוח ולשלם ישירות לתובע.
הגדלת פרמיה – וביטול השתתפות עצמית
כאשר מוצע ללקוח לוותר על תשלום של ההשתתפות העצמית בתביעה, יש לכך השלכות, אולם ההוצאה יכולה להשתלם בהחלט: מוסיפים כמה עשרות שקלים לחודש בתשלום הפרמיה של הפוליסה, ומוותרים לכם על תשלום הפעלת הפוליסה. כך יהיה כדאי להפעיל אותה בכל מקרה.
איך קובעים את המחיר של פרמיה בביטוח רכב?
גובה הפרמיה תיקבע לפי נתוני הנהג והרכב, כבכל ביטוח רכב: משתמשים בנתונים של הנהגים הקבועים כמו גיל הנהג הצעיר ביותר, מינו, ותק רשיון הנהיגה שלו, מספר שלילות הרישיון או תאונות הדרכים בהם היה מעורב בשלוש השנים האחרונות וכן בנתונים שקשורים לרכב – סוג הרכב, השנתון, נפח המנוע ומספר כריות האויר. הפרמיה יכולה לזכות גם להנחות בהתאם.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב צד ג', השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|