|
פניה בעקבות תאונה
פניה לחברת הביטוח יכולה להיות זו שתשנה את המחיר בפעם הבאה, ולעתים רצוי לדעת להבחין מתי חובה לפנות לחברת הביטוח ומתי זו ברירת המחדל שלכם, ובתוך כך מתי רצוי להפעיל את הפוליסה ומתי לא. בנוגע לביטוח חובה, אין כאן שאלה. מרגע שישנה תאונת דרכים שגובה פצועים ונפגעים – אפילו רוכב אופנוע או נוסע ברכב ש"נזכר" לאחר יומיים שיש לו כאבים ראומטיים עמומים, נדרש לגשת מיד לבדיקות במוסד רפואי ולדווח על כך לחברת הביטוח לרכב. כך פותחים ומפעילים מעשה את ביטוח החובה ובהמשך גם מזדכים או מקבלים כיסוי אודות ההוצאות.
ייצוג של הנפגע מול חבר הביטוח
הייצוג של הנפגע מול חברת ביטוח רכב הוא ייצוג ישיר, למעט במקרים בהם שריין לעצמו עורך דין מומחיה לתחום באופן חיצוני, או כאשר קיבל כיסוי למימון שכ"ט עורך דין במסגרת תוספות ביטוח לביטוח המקיף. הנפגע עצמו הרי אינו יודע להעריך כמה לתבוע מחברת הביטוח ובגין אילו סעיפים ובמרבית המקרים מדובר בסכומי כסף גבוהים.
את מי לתבוע בעקבות תאונה?
בתביעות ביטוח רכב על נזקי רכוש, יש לתבוע את ביטוח מקיף, ואולם אילו תובעים את המבוטח בגין פגיעה ברכוש שרכבו עשה, הר שפונים לביטוח צד שלישי, אשר נמצא ממילא בפוליסת הביטוח המקיף באופן אוטומטי לרוב, או שישנו ביטוח מורחב לצד שלישי. במידה ואלו פגיעות גוף, יש לפנות ללא עיכוב לביטוח חובה.
מה קורה אילו רוכב אופניים נפגע?
רוכבי אופניים אינם מחויבים לעשות ביטוח תאונות כל שהוא. מצד שני, רבים מבוטחים כיום ממילא מטעם מקומות שונים: הביטוח הלאומי, ביטוח תאונות אישיות או ביטוח מיוחד לעניין הרכיבה. ישנה אפשרות להחליף פרטי ביטוח בין הנהג לרוכב, ולתבוע את ביטוח החובה של הרכב.
לפרטים נוספים על פניה בעקבות תאונה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|