|
הליך הפעלת הביטוח במקרה של תאונה
במדינת ישראל כל הרכבים מחויבים בביטוח חובה וזאת על פי חוק. נהיגה ללא ביטוח זה היא עבירה פלילית הגוררת עונשים בעקבותיה. הביטוח מכסה פגיעות לבעלי הרכב או לכל היושבים ברכב וזאת במקרה של תאונה. כמו כן יש את הביטוחים המשלימים, שמטרתם לכסות מפני פגיעה ברכוש הן של המבוטח והן של מעורבים אחרים בתאונה. במקרה של תאונה ולא משנה באשמת מי היא נגרמה יש לפעול באופן מסוים ולאחר מכן לפנות לחברת הביטוח או לסוכן הביטוח.
מהו סדר הפעולות?
במקרה שיש נפגעים בתאונה חובה להזמין משטרה לזירת הארוע. על כן מעבר לטיפול או פינוי הפצוע אסור להזיז את הרכבים ממקום התאונה וזאת על מנת לאפשר את תחקור הארוע על ידי המשטרה. כל תאונה בה מעורב רכב נוסף יש להחליף עם הנהג פרטים מלאים הכוללים מספר תעודת זהות, שם מלא, דגם הרכב, מספר הרכב ומספר הפוליסה. בכל מקרה אין להודות בשום אשמה בעת התאונה ולהשאיר את הטיפול לחברת הביטוח.
הפעלת חברת הביטוח
יש שני דרכים לרכוש ביטוח לרכב, הראשונה היא דרך חברת ביטוח באופן ישיר והשניה היא באמצעות סוכן ביטוח. במידה ורכשתם ביטוח מול סוכן ביטוח הוא זה שיבצע את מירב העבודה לאחר התאונה. במידה ולא יש לעשות את כל ההליכים אל מול חברת הביטוח באופן ישיר. לאחר התאונה יש להעביר לגורם הרלבנטי את כל הפרטים מהתאונה, דוח משטרה, דוח מהמוסך, בית חולים וכדומה. מומלץ להעביר את כל הפרטים כמה שיותר מהר. לפני התיקון במוסך חברת הביטוח שולחת שמאי שיעריך את הנזקים.
האם ישנם מקרים בהם לא כדאי להפעיל את חברת הביטוח?
לרוב ההחלטה האם להפעיל את הביטוח או לא תלויה בגובה ההשתתפות העצמית של הנהג. אם סכום התיקון קטן מגובה ההשתתפות לא מומלץ להפעיל את הפוליסה. הפעלה של פוליסה גורמת לעלית מחיר הפוליסה בשנה לאחר מכן. על כן כאשר לא משתלם להפעיל את הפוליסה יש להימנע מכך.
לפרטים נוספים על רכישת ביטוח רכב, אנא השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית.
|
|