|
על מי מוטלת החובה לבטח בביטוח מקיף רכב מליסינג מימוני?
רכבי ליסינג אלו רכבים חדשים לגמרי, שנמכרים לאנשים פרטיים או כציי רכב למקומות תעסוקה שונים ולחברות, באמצעות עסקה נוחה: ששוכרים את הרכב לאורך תקופת זמן ארוכה שנמדדת בשנים, משלמים מקדמה בתחילת העסקה, את היתרה מחלקים כפי הרצוי לתשלומים, כלומר ניתן "לשחק" עם תקופת התשלום – ארוכה יותר עם תשלומים זולים יותר או קצרה יותר עם תשלומים יקרים יחסית. המטרה היא להשתלט על יתרת התשלומים בתקופת השכירות, כשבדרך כלל הזמן שהרכב אצל הלקוח הוא זמן פריסת התשלומים.
מה עושים עם הביטוח לרכבי השכרה וליסינג?
ככל הרכבים, גם רכבי ליסינג והשכרה מחויבים בתכלית החיוב להיות מבוטחים בביטוח חובה, משום שהחוק דורש ביטוח חובה ללא אבחנה לכל סוגי הרכבים הממונעים כפי שמוגדרים בתקנות של שנת 1970. לרוב, חברות הליסינג משכירות את הרכב באופן מלא עם ביטוח חובה מטעמן, כחלק מהאחריות. ומה לגבי הביטוח המקיף?
עניין של חוזה
לא ניתן "לחזות את החוזה", אלא רק להתנהל על פי מה שכתוב בו. מה שכתוב ומוסכם בין שני הצדדים בעת החתימה על חוזה הליסינג זה מה שתופס לגבי הביטוח המקיף; ישנם חוזים בהם ניתן להעביר לבקשת השוכר את אחד מהביטוחים לבחירת השוכר ולתשלום מכיסו, אלא אם סוכם אחרת.
עניין של ברירת מחדל
עורכי דין חריפים יכולים להראות, כי פעמים רבות האחריות רובצת על כתפי חברת הביטוח, אלא אם סוכם אחרת. המשמעות היא שחברת הביטוח רכב היא ברת הסמכא לעשות ביטוח מקיף לרכב, אולם אם השוכר ביקש לבחור הוא את החברה באמצעותה יהיה ביטוח לרכב. לעתים יכנס לעניין ה"אשם התורם" עם הגנה מוחלטת או עם הגנה יחסית שבגינן ניתן להוכיח התרשלות כדי להראות כי נגרם נזק או שהוא הוחמר.
למידע על ביטוח מקיף וליסינג מימוני, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|