|
ביטוח רכב לנכים – כך תעשו זאת
בישראל ישנם גופים בועטים ופעילים בנושא הנגשה של שירותים לבעלי מוגבלויות. עם ימי מודעות למיניהן, בתי קפה המיועדים לבעלי מוגבלויות בשמיעה ובראיה וספריות לעיוורים וכן פיתוח ערני של קבוצות ספורט בארץ , נכים שיש להם מוגבלות מאזור הכתפיים ומטה או מאזור האגן ומטה וכן אנשים שיש להם הגבלות רפואיות שונות מאת מכון המרב"ד, אלו מחויבים לשאת ברישיון את ההערות התאמות מיוחדות ברכב, מה שמחייב גם ביטוח רכב לנכים או לבעלי מוגבלויות מיוחדות. מי שחלו שינויים בבריאותו לאורך השנה מחויב לעדכן את המרב"ד, גם בבחינת הרכבת משקפיים.
מאות אלפי נהגים בעלי לקויות גופניות
כעשירית מתושבי מדינת ישראל מוגדר כבעל אחוזי נכות. מדובר על קהל של מאות אלפי אנשים, שחלקם הגדול בעל התאמות שונות – גם במישור של נהיגה ברכב מותאם מתוך הנחיות ונהלים של מכון המרב"ד. מכאן, שגם הביטוח מחייב קיומם של מנגנונים שונים כדי להבטיח נסיעה מופחתת סיכונים על הכבישים.
איך עושים ביטוח רכב לנכים?
ההתקשרות היא כרגיל, מול חברות ביטוח רכב שמעניקות פוליסות ביטוח מכל הסוגים: ביטוח חובה, מקיף וצד שלישי. המטרה היא לקבל את מרבית השירותים שיכולים לסייע לקהל נהגים זה. ישנה התחשבות במידת הנכות של המבוטח וכן בצורך של המבוטח ברכב – האם הינו הנהג העיקרי" האם הוא לבד נוהג ברכב? האם הנסיעות מועטות או משמשות באופן יום יומי?
קביעת גובה דמי ההשתתפות
כל מבוטח שיש לו לקות או נכות גופנית יאלץ לשלם דמי השתתפות שונים – וזאת לפי מידת לקותו ויכולתו, כמו גם תנאי הסבסוד שהוא מקבל. כמו כן גובה ההשתתפות עדיין נקבע גם לפי גיל הנהג והמסמכים השונים שהציג מאת משרד הביטחון, הביטוח הלאומי וגופים אחרים שקובעים את יכולותיו ואת סבסוד הביטוח.
למידע על ביטוח רכב לנכים, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית
|
|