|
ביטוח רכב עבודה
בשנים האחרונות ישנה תופעה נפוצה של אחזקת כלי רכב מטעם מקום העבודה, ועולה השאלה – מי מבטח את הרכב הזה ונושא בכל ההוצאות? התשובה טמונה בסוג העסקה שעשיתם, וסביר להניח שזו הייתה עסקת ליסינג תפעולי. חשוב לדעת, כי כל רכב ממונע – ובכלל זה גם רכבים פרטיים או רכבים מטעם מקום העבודה, מחויבים בהחזקת ביטוח חובה לרכב (ביטוח מקיף או ביטוח צד ג' אלו ביטוחי רשות), והשאלה היא מי מבין שני הצדדים אמור לשלם. מה קורה כשרכב העבודה שלכם משמש מקור לפרנסה שלכם? מה קורה כשאתם שכירים בחברת מוניות?
ביטוח רכבי הסעה
רכב הסעה מסיע נוסעים שלרוב משתנים, אקראיים, לנסיעות ארוכות או קצרות. האחריות לביטוח על הנוסעים הללו חלה על בעל הרכב, כלומר – יש לו ביטוח מיוחד של רכבים מיוחדים – רכב להסעות. ברכבי הסעות לילדים למשל ישנם סיכונים גבוהים יחסית, משום שאין תקן לאדם מבוגר ששומר על הסדר ברכב, ולפיכך תאונה עלולה להתרחש עקב חוסר תשומת לב מכל מה שקורה ברכב.
ביטוח של רכב הובלות
כשהרכב משמש לעבודת הובלות או שיש בו ציוד המשמש לעבודה, הביטוח נחלק לשניים – הביטוח לרכב, וביטוח תכולה – סעיף תוספת שנכלל בהרחבות ושירותים בביטוח רכב. כך, ישנו ביטוח גם למקרים של פריצות ולא רק של גניבת הרכב – כל אלו הרחבות ושירותים בביטוח המקיף.
תביעות צד ג' בביטוח רכב עבודה
הביטוח לרכב אמור לכלול גם ביטוח לצד שלישי, ורצוי להרחיב את גבול האחריות בביטוח זה. אחוזי הפגיעה של רכב זה שמצוי זמן רב מן היממה על הכביש גבוהים יותר, ומכאן שהוא עלול להיות מועד לתאונות שהוא עצמו גרם. ביטוח לצד שלישי מכין את המבוטח להוצאות לגורמים שנפגעו מן הרכב.
למידע על ביטוח רכב עבודה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|