|
רשימת תוספות כלולות בפיצוי
בין אם הרכב נגנב או שארעה לו תאונה, ישנם נזקים עליהם חברת הביטוח חייבת לפצות על פי ההסכם בפיצוי, לרבות התוספות לרכב. כאן המקום לציין אנקדוטה מעניינת: התוספות הללו אלו חלקי רכב הכלולות ברישיון של הרכב כחוק, ואלו אמורות להגדיל, ממש כמו השבחת נכס, את ערכו של הרכב, וזה אמור לבוא לידי ביטוי בערך הרכב לעומת ערכו במחירון רכב. מטבע הדברים – סביר להניח שחברות הביטוח דווקא תמצאנה את הליקויים האפשריים ברכב – לרבות קילומטראז' גבוה יחסית, כדי ששוויו המוערך ירד ושווי הפיצויים ייגזר ביחד איתו.
רכב יכול גם להכפיל את שוויו ואף יותר בגין התוספות שלו
הרכב יכול להכפיל את ערכו ביחד עם התוספות שלו, אולם חברות הביטוח עלולות לטעון מול בעלי הרכב כי הוספות הללו לא בוטחו ועל כן תקרת הביטוח נמוכה יותר. מצד שני הצצה מעמיקה בפרטי חוזה הביטוח עשויה להניב, כי חברת הביטוח תתחייב להחזרים בגובה הנזק בלבד. במקרה זה יש לראות את התוספות כחלק אינטגראלי מהרכב.
ישנם אביזרי רכב שאינם נכללים בפיצוי
ישנם אביזרים לרכב כמו למשל רדיו ומערכת סטריאו, מערכות ניווט לרכב או תכולת רכב, אשר יש בעבורם סעיפים מיוחדים כתוספת ביטוח רכב. מסיבה זו, אלו ואחרות הן תוספות שעליהן בכל מקרה לא ינתן פיצוי מאת חברת הביטוח, אלא אם בוטח בהם מראש.
אובדן רכב גמור
רכב הופך לטוטל לוס גם אם הוא נגנב ולא נמצא מעל לשלושים ימים. במקרה זה חברת הביטוח תחזיר את הפיצויים לפי הגובה הנקוב בהסכם ונוטה להיות בין 50%-60%. השאלה היא מה ערכו הראשוני של הרכב, וכאן נכנס לתמונה עורך דין טוב שייצג את המבוטח מול חברת הביטוח ושאר הגורמים לקבלת הפיצויים הראויים.
למידע על רשימת תוספות כלולות בפיצוי, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|