|
מבנה תעריף ביטוח חובה לרכב פרטי
המכונית הקודמת אולי עשתה בעיות וראתה הרבה את המוסך, ואת המכונית הבאה שתהיה לכם אתם לא רוצים להשאיר בין הכיסאות, בלי ביטוח ובלי "אבא ואימא" שיהיו יכולים לטפל בה ולהעמיד לה גב כלכלי בכל הוצאה של ביטוח רכב לגביה. ומהן ההוצאות שעליהן הביטוח לרכב מעניק גיבוי? מדובר על שני סוגים: הוצאות בגין פגיעות גוף (ביטוח חובה לרכב) והוצאות נזקי רכוש (ביטוח מקיף וביטוח צד ג' לרכב). ניתן לחלק את זה גם אחרת: ביטוח שחובה לעשות (ביטוח חובה) והביטוחים "האחרים".
תעריף ביטוח חובה – איך הוא בנוי?
מדובר על פוליסה לכיסוי הוצאות בגין נזקי גוף שהנהג או יושבי רכבו ספגו בזמן שהרכב שימש לנסיעה. מדובר על פיצוי לתובע המבוטח, ללא קשר לגורם שביצע ושגרם לנזק. המבוטח יקבל כיסוי על ההוצאות הרפואיות, פיצוי על אובדן ההשתכרות עד לגובה של שלוש משכורות משק ממוצעות ופיצוי על כאב וסבל. כדי להעריך את שווי הנזק באחוזים, בדרך כלל מעורבים גורמים רפואיים והביטוח הלאומי.
איך קובעים מחיר לביטוח חובה?
את המחיר לביטוח חובה כל חברת ביטוח משקללת בידי האקטוארים שלה; כל הפרמטרים שנלקחים לצורך השקלול קבועים בכל חברות הביטוח אולם המקדם של ה"מסוכנות" של מאפייני הפוליסה משתנה והמחיר בהתאם. כשהנהג או הרכב מהווים סכנה לתביעת חברת הביטוח לאורך השנה, המחיר עולה.
לבצע השוואת מחירים
כדי לבחור ביטוח מתאים לרכב, יש לעשות השוואת מחירים. לא חייבים להתקשר לכל חברות הביטוח לצורך העניין, מספיק למלא טופס מקוון של מחשבון ביטוח חובה כדי להבין את תידרוג המחירים ולהתקשר ל-2-3 חברות זולות, גם אם המחיר הוא אותו המחיר- רצוי להבין מה הן מצירות להחזיר בתמורה לו – מה תקרת הביטוח.
למידע על מבנה תעריף ביטוח חובה לרכב פרטי, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית
|
|