|
הרכב נפגע, אבל יש ביטוח: מה עושים עכשיו?
בעל רכב משקיע ברכבו סכומי כסף נכבדים בטיפול ואחזקה שוטפת ועל כן, פגיעה מכל סוג שהיא מהווה עוגמת נפש והוצאות נוספות לא נעימות. פוליסות הביטוח השונות נועדו להעניק הגנות שונות ולהקטין את ההוצאות העצמיות. כיצד תוכלו להפעיל את הפוליסות בחוכמה? על כך בכתבה הבאה.
כאשר ישנם נפגעים בתאונת דרכים
הוראות ההתנהגות בעת תאונה משתנות מעט מפוליסה לפוליסה ומחברת ביטוח אחת לאחרת ועל בעל הרכב המבוטח לנהוג בהתאם להוראות הפוליסה שלו.
ההנחיות הכלליות הן ראשית, הגשת עזרה וטיפול ראשוני לנפגעים תוך הזעקת כוחות הצלה ודיווח למשטרה. חשוב מאוד לא להזיז את כלי הרכב שהיו מעורבים בתאונה עד למועד הגעת ניידת המשטרה. כמובן שאם אדם נמצא לכוד מתחת לרכב או שהטיפול בו מצריך הזזת הרכב, הדבר הכרחי. לאחר מכן יש לרשום את פרטי המעורבים בתאונה ופרטי הרכבים. זכרו: לעולם אל תישאו באחריות מכל סוג שהיא. הלחץ יכול לגרום לכם לומר מילים שיכולות לשמש נגדכם בהמשך התביעה. לבסוף יש לפנות לסוכן הביטוח להפעלת הפוליסה.
במקרה של גניבת רכב
ישנן מספר חברות אשר נותנות שירותי איתור רכבים על ידי לוויין. באם אתה חבר באחת מהן, יש להודיע מידית לחברה על גניבת הרכב על מנת להגביר את הסיכויים לאתרו במהרה. במקביל יש ליידע את סוכן הביטוח רכב ולהגיש תלונה במשטרה בגין גניבת רכב.
הפעלת פוליסת ביטוח צד ג'
באם בעל הרכב לא מעוניין בהפעלת הפוליסה שלו, או שרכבו מבוטח רק בביטוח צד ג', ניתן להיעזר בשירות סיוע משפטי שמפעילות חברות הביטוח. לעיתים, חברת הביטוח תסכים להגיש נגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע את התביעה בשמך. החיסרון אם כך, הוא שעד לסוף התביעה, עליך לשלם באופן עצמאי את עלויות תיקון הרכב והשמאי.
יש לזכור, כי על מנת שנקבל את ההגנה הטובה ביותר בעת תאונה, יש לעמוד על כל הפרטים בפוליסה הקשורים לקריטריונים אשר יעניקו לכם את ההגנה הכי טובה ואשר יכסו את מגוון המקרים. על הפוליסה להיות מנוסחת בצורה בהירה ולא עמומה – כדי שלא יהיה מקום להסתייגויות מצד חברת הביטוח.
לפרטים נוספים על ביטוח רכב דרך האינטרנט, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית
|
|