|
מה עושים אם לפוגע אין ביטוח מקיף
כאשר ישנו ביטוח מקיף לנהגים, ניתן לתבוע את הביטוח ולקבל החזרים בגין העילה לתביעה – זה יכול להיות גניבת הרכב, מעורבות בתאונת דרכים ואפילו עיקום פח לאחר יציאה לא טובה מחניה, זו יכולה להיות פגיעה ברכב על ידי גורם לא ידוע או שיטפון וגם שריפה והתלקחות. כאן, אין צורך להוכיח את האשמה של גורם אחר למקרה זה, אלא פשוט להראות שחל כאן מקרה ביטוח "על פי הספר". במידה ואין ביטוח מקיף לנהג פוגע מסיבות שונות – אין לו רישיון רכב או רישיון נהיגה או שלא חידש אותו, יש לפעול במסלול שונה.
כשאין רישיון נהיגה לנהג שפגע
הביטוח המקיף מכיל גם ביטוח לצד שלישי. ניתן אמנם לעשות ביטוח חובה וצד ג בנפרד, אולם בעלי מכוניות פרטיות לרוב אינם מתעקשים על הביטוח לצד שלישי ומי שגם לא משלם עבור ביטוח מקיף עלול להיות בבעיה כשיתבע באופן אישי על ידי הגורם שנפגע, ואת ההוצאות יוציא מכיסו הפרטי, וזה גם אם אין לו רישיון נהיגה.
לאחר זכייה במשפט, ממתינים לכסף
גם לאחר שזוכים במשפט תעבורה על ביטוח רכוש, ישנה חובה מאת חברת הביטוח רכב להשיב את הכספים שהוצעו לו בתוך זמן מוגבל. את הכסף הזה התובע או הזוכה עלול לקבל רק בשלב מאוחר יותר, במיוחד כשמקרה התאונה נחשב להליך פלילי שבו מעורבת גם המשטרה, או כשהרשויות מעכבות בעצמן את הכספים בתביעות השיבוב.
לתת לחברת הביטוח לנהל את ההליכים
במקרים רבים של תביעות ביטוח רכב מול חברת הביטוח אינה מחייבת מעורבות מלאה של מבוטח בתהליך – אלא נותנת למבוטח יד חופשית לברר אודות השלב בו התביעה נמצאת בתהליך בבדיקה מול אתר האינטרנט של חברת הביטוח. בכך משוחרר המבוטח מניהול של תביעה קטנה ומפרכת מול הנהג שנפגע או שפגע.
למידע על מה עושים אם לפוגע אין ביטוח מקיף?, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|