|
לאסור גביית קנסות בגין ביטול ביטוח מקיף לרכב
מי שמעוניין לבטל את הביטוח לרכב נכון לשנים האחרונות, אמור לשלם על פי חוזה סטנדרטי של ביטוח רכב את הקנס עבור אותו זמן שהמבוטח היה אמור להיות לקוח של חברת הביטוח, אולם הדיר את רגליו ממנה. בין כלל הנהגים שהיו מחויבים לשלם את קנס היציאה הזה נמנים גם נהגים שנאלצו בעל כורחם לבטל את הביטוח, משום שהרכב נגנב, הושבת או שנמכר. כך יוצא, שיש לקנסות הללו גיבוי מידי החוק, גם כשהסיבה לביטול אינה בידי המבוטח.
על איזה גודל קנס מדובר?
כל מי שמעוניין לבטל את חוזה הפוליסה, אמור להודיע על כך כשלושים ימים מראש, כלומר לשלם לפחות על חודש אחד יותר, אילו הרכב הפסיק לשרת את הלקוח באופן פתאומי. בנוסף לכך, עליו לשלם 10% מדמי הפוליסה על פי מספר החודשים שהביטוח היה תקף ובנוסף לכך, עוד קנס אפשרי לפי ראות עיניה של חברת הביטוח עד 10%.
מה קורה כשמקפיאים את הפוליסה?
בזמן שמקפיאים את הפוליסה – המשמעות היא שהמבוטח יחזור לבטח את הרכב בהמשך בזמן שנותר לו אצל אותה חברת ביטוח, ועל כן לא נגבים קנסות באותו האופן או בכלל עבור הזמן שבו לא משתמשם בפוליסה. יש לשוחח עם נציג חברת הביטוח על הקפאת פוליסת ביטוח רכב בזמן אמת או מראש.
מעורבותה של המועצה לצרכנות
היועץ המשפטי של המועצה לצרכנות הכין חוות דעת משפטית על הנושא, והראה, הוראת הפוליסה שבחוזה והוראות חוק חוזה הביטוח – אינם שווים בכוונתם, בעיקר בביטוח המקיף – משום שבביטוח חובה המבוטח זוכה ל- 100% החזרים אודות הזמן שנותר. כיום, כל מקרה נבדק לגופו ויכול לזכות את המבוטחים שנקנסו. במרץ 2012, נכנסו לתוקף תקנות חדשות שמבטלות או מצמצמות את הקנסות הללו.
למידע על לאסור גביית קנסות בגין ביטול ביטוח מקיף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|