|
ביטוח רכב- האם אפשר לגבות קנסות על ביטול?
כל נהג בעל רכב מחויב על פי חוק בביטוח חובה, אך כדי לכסות נזקי רכוש רבים בוחרים לבטח ביטוח מקיף, לכל צרה שעלולה להתרחש. במידה והנהג מחליט לעזוב חברת ביטוח באמצע הההסכם ביניהם, הוא עתיד לשלם על כך קנס וזה גם במצבים בהם סיבת העזיבה היא מכורח הנסיבות כגון גניבת הרכב או מכירתו.
פוליסת ביטוח- זכויות וחובות
חובת חברת הביטוח לעמוד בהתחייבויות שלה לכיסוי נזקים בהתאם לפוליסת הביטוח מקיף לרכב, אך כמו כן גם הנהג מחויב לעמוד בתנאי החברה המבטחת. האם משתלם להקפיא או לבטל ביטוח רכב? במידה והמבוטח מחליט להחליף חברה באמצע תקופת החוזה ביניהם או במידה ואין רלוונטיות לביטוח (לדוגמא אם הרכב נמכר) חברת הביטוח גובה את דמי הביטוח שמהווים עשרה אחוזים מהסכום השנתי, כקנס על הפרת החוזה.
נהלי ביטול בחברות הביטוח
חברות הביטוח מציינות בכל פוליסה תקינה, שבמקרה של הפרת ההסכם החברה גובה כקנס את דמי הביטוח ויכולה לגבות גם תוספת של עשרה אחוזים מהסכום השנתי של עלות הביטוח. בנוסף, נהלי חברות הביטוח רכב דורשות מהמבוטח להתריע 21 ימים מראש על עזיבה וכתוצאה, במקרה שהביטוח בסופו של החודש התשיעי לפוליסה, המבוטח לא מקבל פיצוי כספי.
בדיקת מועצת הצרכנות
בעקבות קריאות של צרכנים לאסור על גבייה של ביטוח מקיף, מועצת הצרכנות חקרה את הנושא ומצאה כי גביית הקנסות חוקית כדין ושתנאי הפוליסה מסבירים את נושא הקנס במקרה של ביטול ההסכם. עם זאת, מועצת הצרכנות העבירה ביקורת נוקבת על התנהלותן של חברות הביטוח והצהירה שאין הצדקה לגביית הכנס, כי חברת הביטוח לא לוקחת על עצמה שום סיכון ברגע שהמבוטח סיים לשלם. בנוסף, גביית הקנסות במקרים בהם אין זה אשמת המבוטח, היא פגיעה בחוק הביטוח שמטרתו למעשה להגן על האזרח.
למידע על גביית קנסות על ביטול, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|