|
כיסוי ביטוחי בנהיגה בשכרות – האם קיים?
נהיגה בשכרות מלכתחילה מעשה שיש בו עבירה על החוק, זה וגם שתית אלכוהול ברכב בזמן נהיגה, גם אם זה נעשה על ידי אחד מהנוסעים ברכב. ההיגיון שמאחורי זה ברור ומובן – זה עלול לגרום למספר גדול יותר של תאונות. הענישה בעולם השכרות הולכת ומחמירה בהתאם לנתונים הסטטיסטיים שנחשפים, וחברות הביטוח לרכב משתמשות בכך כדי לקבל "פטור" ממתן פיצוי עבור המבוטחים בביטוח מקיף לרכב, בתואנה שנעשתה נהיגה רשלנית, במסגרת האיסורים של החוק – וגם בתוך חוק הביטוח – נהיגה תחת השפעה.
נהיגה רשלנית – מה היא?
לנהיגה רשלנית יש כמה הגדרות, ודווקא משום כך לא תמיד ניתן מענה אחיד על עבירה זו בין כתלי בית המשפט; ישנה עבירה רשלנית משום שנעשתה בקלות ראש, ויש נהיגה רשלנית משום שנעשתה בחוסר זהירות. חברות הביטוח מעכבות לרוב את הפיצויים עד לגמר המשפט, בו מתברר עד היכן הייתה האחריות לנזק שנגרם לרכב בעקבות הנהיגה הרשלנית.
בוחנים כל מקרה לעניינו
בכל תביעת ביטוח ישנה התייחסות נפרדת לכל מקרה. אל המשוואה נכנס גם עניין האשם התורם. "האשם התורם" בביטוח רכב מחלק על פי אחוזים את מידת מעורבותו של הנהג השיכור בקרות התאונה. עדיין, הזכאות לקבלת פיצויים נשמרה על מנת שתהיה היכולת להחזיק פיצויים במסגרת ביטוח צד ג' עבור גורם שלישי הנפגע ברכוש.
כל עוד זה במסגרת תנאי ההסכם
אחד המבחנים של חברת הביטוח או בית המשפט לתעבורה יהיה לבחון את מסגרת פוליסת הביטוח כפי שהוסכם עליה מראש, ולהבחין אם נעשה כאן מעבר על החוקים – בין אם זה מעבר על החוק הפלילי, או עבירה על הסכם הביטוח בין הצדדים. ההחזרים יהיו בהתאם, אם יוחלט להחזיר כספים למבוטח זה לפי פסיקה או מחויבות.
למידע על כיסוי ביטוחי בנהיגה בשכרות, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|