|
חברות הביטוח וכיסוי נזקים
הדעה הרווחת שבכל דבר רע יש גם טוב ושתאונות דרכים משולבות, שמתרחשות למשל במקום העבודה הן למעשה יתרון עבור הנפגע, לא תמיד נכונה במהותה. המחשבה שעומדת מאחורי הטענה הזאת היא שכשמדובר בפגיעה מצד מספר גורמים, גודל הפיצויים יהיה גבוה יותר בהתאם. עם זאת, כאשר התאונה נחשבת ל"תאונת עבודה" התנאים והזכויות שיש למבוטח הן שונות ולכן הכיסוי הכספי שמיועד לנזקים אינו גדל בהכרח ולעיתים יש הגבלות שמקשות על קבלת הפיצויים מחברת הביטוח.
זכויות המבוטח
חברת הביטוח מעניקה פיצויים במקרים בהם יש פגיעה גופנית ויש צורך בטיפול רפואי ומשלמת עבור הוצאות ריפוי, הוצאות המחיה וכדומה. במידה והתאונה מקבלת מעמד של תאונת עבודה
הערכת נזק עבור מבוטח ,על כאבים פיזיים היא מחברת הביטוח ולא מהביטוח לאומי. בנוסף, פיצויים על הפסדי השתכרות מקבלים מחברת הביטוח 25 אחוזים ו 75 אחוזים מביטוח לאומי. ההתייחסות של הביטוח הלאומי פשטנית ולא מתחשבת בגובה השכר של אותו נפגע ספציפי בניגוד לנהלים של חברות הביטוח.
דיני נזיקין בביטוח רכב
חוק הפיצויים נחקק במטה להגן על זכויותיהם של נפגעי התאונות ואחד מהעקרונות המרכזיים של החוק הוא העזרה שיש לתת לנפגעים בשיקום גופני וחזרה לתפקוד תקין ובריא. עם זאת, כאשר התאונה מקבלת את הסטטוס של תאונה במסגרת עבודה, הערכת הנזק עבור המבוטח אינה זהה וחברת הביטוח רכב אינה משלמת את אותו הסכום שהיה עליה לשלם אם היה מדובר בסיטואציה רגילה.
פעולות הכרחיות
במידה ונקלעתם לתאונת דרכים במסגרת העבודה, בשלב הראשון יש צורך בטופס הפניה 250 ממקום העבודה עבור קופת חולים. בעזרת הטופס הזה פונים לרופא שצריך להנפיק לכם "תעודה" על כך פגיעה בעבודה. הצעד הבא הוא פניה לביטוח לאומי לקבלת טופס נוסף להצהרה על תאונת העבודה. כמו כן, ניתן לקבל את הטופס מהמעביד ולשלוח לביטוח לאומי וכך לחסוך מעט זמן.
למידע על חברות הביטוח וכיסוי נזקים, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|