|
ביטוח רכב – גביית קנסות במקרה ביטול
זה יכול להשמע הגיוני, שכאשר לקוח מבטל את העסקה שלו מסיבה מסוימת, אזיי עליו להפסיק לשלם לאותה החברה את דמי החברות בעסקה הזו. ישנן חברות שגובות אפילו קנס ביודעין מהלקוח, כל עוד זה היה חלק מוסכם על כל הצדדים בחוזה. ואכן, כך היה נהוג גם במקצה ביטוח רכב, כאשר מבוטחים שביקשו לבטל את ביטוח הרכב, נתקלו בבקשה לחיוב בכל זאת, וזאת כאשר ממילא הפניה נקלטה כעבור שלושה שבועות ממועד הבקשה, וזאת על אף שסיבת הביטול לא הייתה תלויה בלקוח כמו למשל גניבת הרכב, או אף מכירתו.
תלונות הצרכנים ותגובת המועצה לצרכנות
צרכני חברות הביטוח התלוננו במועצה לצרכנות אודות קנסות בביטול של פוליסות ביטוח רכב – גם אם הקנסות ניתנו בזמן שהרכב נגנב או נמכר. המועצה לצרכנות בדקה את התלונות, ומצאה כי ישנו גיבוי למעשה זה של חברת הביטוח על פי חוזה מוסכם ובחסותו. מכאן שעל הצרכנים לעשות דרשני לפני שרוכשים את הפוליסה לביטוח וחותמים עליה.
קיפוח של הצרכן
על פי מנכ"ל המועצה לצרכנות, ישנו קיפוח במקרים רבים, בהם חברות ביטוח רכב גורמות לכך שהצרכן אינו יכול להשתמש ברכב שלו עקב העובדה שהביטוח אינו בתוקף מחד, ומצד שני הוא משלם מכיסו את דמי ההחזר בגין הביטול – פעולה שמפרה את חוק הביטוח.
ביטוח חובה מול ביטוח מקיף
הנהלים בביטוח חובה קובעים כי המבוטח יקנס במידה והוא מבטל את הפוליסה בטרם עת, אולם בביטוח המקיף ישנו ניגוד חריף שמדגיש את הקיפוח - ישנו החזר של 100% על התקופה היחסית שנותרה, אילו הרכב נגנב, נמכר או הושבת. מתוך כך יש לקרוא הכל על ביטוח חובה לרכב כבר במעמד החתימה על הפוליסה עוד לפני שרוכשים אותה.
למידע על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מיד |
|