|
חוזה ביטוח תקף גם אם המבוטח איחר בתשלום הפרמיה
מוסכם וקבוע בחוק, כי כל מי שנוהג או מחזיק ברכב מחויב לעשות ביטוח חובה, אשר יעניק לו כיסוי עבור פגיעות גוף שעלולות לקרות במהלך נסיעה בו. למעשה, זוהי הבטחה כלכלית לכך שבמקרה של אסון ופגיעה גופנית לאורך תקופת הביטוח, יהיו החזרים כספיים במידה שהתקיימו כל התנאים בפוליסה. היות שמבוטחים נוהגים לחלק את כספי הפרמיה לתשלומים ולהוראות קבע, ישנה אפשרות בעיכוב תשלום אחד לפחות על ידי המבוטח. נשאלת השאלה – מה אז תעשה חברת הביטוח אילו המבוטח יקלע לתאונה? האם הקשיים הכספיים של המבוטח עלולים לגרום לו דווקא אז לא לקבל החזרים?
ישנו חוק במדינת ישראל לגבי העניין
כשמבוטח נקלע לקשיים כלכליים ואינו יכול להמשיך ולשלם מסיבה מסוימת את הוצאות הביטוח שלו, חברת הביטוח אמורה לנהוג על פי החוק. באותה התקופה – הוא עלול גם להקלע לתאונה, או הרכב שברשותו. החוק מגן על מבוטח זה מפני אי תשלום של חברת הביטוח עבור התגמולים שתבע, גם אם אחר בתשלום הפרמיה החודשית, וזה על פי סעיף 15 לחוק הביטוח. סירוב תשלום של חברת ביטוח רכב היא מחוץ לחוק.
איך מתנהלות חברות הביטוח בהקשר זה?
במידה שחברת הביטוח מבקשת לבטל פוליסה של מבוטח שלא שילם פרמיה חודשית, עליה לנקוט בתהליך שבנוי ממספר שלבים: ראשית, תשלח אל המבוטח מכתב התראה לתשלום הפרמיה שנמצאת בפיגור בתוך חמישה עשר ימים. במידה ולא עשה כן, תגיש הודעה בכתב למבוטח כי תבטל זאת בתוך 21 יום באופן חד צדדי.
האם המבוטח קיבל את ההתראות הללו?
חברות הביטוח נוהגות לבטל את הפוליסות גם אם המבוטח לא קיבל את ההתראות, וחובת ההוכחה על כתפי חברת הביטוח שעלולה לנתק באופן חד סטרי את הפוליסה. כך, בזמן שהוא אמור לקבל החזר מחברות הביטוח למרות שלא שילם את הפרמיה, חברת הביטוח עלולה לעשות את הצעד ההפוך ללא ידיעתו – מה שמצריך ניהול תביעה נוספת בפני חברת הביטוח.
למידע על ביטוח רכב מקיף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מיד |
|