|
ביטול פוליסה לפני תום השנה
למרות רפורמות שונות שנעשו בעולם השירותים השונים שמקבלים לקוחות בישראל, עדיין בתחום הביטוח לרכב, ישנן קנסות עבור מי שביטל את הפוליסה לרכב בתנאים מסוימים. אילו בחברות הטלפוניה ושירותי המדיה השונים לוקחים קנס שהוא עד 8% מסכום שנותר לשלם, הרי שכאן חברות הביטוח יכולות לגבות עד 10% מסכום הביטוח השנתי, יחד עם תוספת מסוימת לעתים. מסיבה זו, רבים מתלבטים אם לבטל את הפוליסה גם אם אין בה צורך יותר, או "לא להתעסק" בבירוקרטיה הזו שלא חוסכת כלום ממילא.
לקבל את הפרמיה כשלא מפרים חוזה
מחלקים את המקרים לשניים: כאשר יוזם הביטול הוא חברת הביטוח רכב, או כאשר זהו המבוטח שביטל את הפוליסה. אילו חברת הביטוח ביטלה את הפוליסה ולא משום הונאה או הפרת חוזה, תשיב את הסכום הגבוה מבין השניים: סכום ההחזר ביחס לתקופה שנותרה – כלומר מה שנותר לו לשלם – או את הסכום שהיה גובה ממנו אילו ביטל את הפוליסה מיוזמתו.
ומה אם המבוטח מבטל את הפוליסה?
גם את זה מחלקים לשניים – האם המבוטח ביטל זאת משום שעבר לחברת ביטוח אחרת, או משום שמכר את הרכב או טס לחו"ל? בביטוח רכב – גביית קנסות במקרה ביטול תהיה נהוגה אילו המבוטח עובר למתחרים. מצד שני, יומלץ לו להקפיא את הפוליסה או לקבל החזרים על פי התקופה היחסית שנותרה לו עוד לתשלום הביטוח.
ומה במקרה של השבתת רכב?
הקפאה והשבתה של ביטוח רכב אלו שני מונחים שונים; אילו הרכב מוגדר כ"מושבת" ואינו פעיל, אזיי, ניתן להקפיא את הפוליסה, ולהפעיל אותה בהמשך גם אם זה יהיה מופעל על רכב אחר, שיהנה מאותם התנאים הקודמים בפוליסה ללא תוספת מחיר עבור רכב שונה או מאפיינים אחרים של נהגים (למעט נהגים צעירים או חדשים).
למידע על ביטול פוליסה לפני תום השנה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מיד
|
|