|
מהם אמצעי המיגון הנדרשים לביטוח מקיף לרכב?
פוליסת הביטוח המקיף לרכב תפקידה להוות רשת ביטחון ולהעניק כיסוי מרבי בעת נזק לרכב או גניבה חלילה. אך ישנם מקרים, בהם חברות ביטוח לא יאשרו את הפוליסה באם לא הותקנו אמצעי מיגון שונים.
אמצעי המיגון הקיימים
ראשית, ישנה מערכת האזעקה הוותיקה והמוכרת לכולנו. האזעקה מופעלת כאשר מישהו בא במגע יד עם הרכב ומטרתה של האזעקה להרתיע גנבים על ידי צפצוף חזק שנשמע למרחק ובכך לסכל גניבת רכב. יש לציין כי על אף האזעקה, ישנם גנבים "מומחים" אשר יודעים כיצד לנטרל אותה. אמצעי מיגון שני הינו האימובילייזר. אימובילייזר הוא מנגנון אשר משמש כמתווך ויודע לזהות מפתח שאינו מקורי ובכך מונע ממנו להניע את הרכב. כיום, האימובילייזר מובנה במרבית הרכבים החדשים. הדרך השלישית והנפוצה ביותר הינה הקודנית- זהו מנגנון הדורש סיסמה טרם התנעת הרכב.
מדוע זה נחוץ?
מלבד ההגנה מפני גניבות, אמצעי המיגון נדרשים על ידי חברות הביטוח רכב על מנת שאלו האחרונות, תאשרנה את פוליסת הביטוח המקיף. מדובר במינימום של אמצעי זהירות הנדרשים מצג הנהג המבטח. הדרישה חלה בעיקר כלפי כלי רכב יקרים או נדירים ביותר שאלה הם גם ה"גניבים" ביותר. מיותר לציין כי האינטרס הגלום מצד חברות הביטוח הוא להימנע כמה שיותר מתשלום פיצויי לנהגים אשר לא נהגו באחריות הנדרשת והקטינו את הסיכוי לגניבה. בנוסף, ישנן חברות מבוססות לווין אשר יכולות לאתר את מיקום הרכב לאחר שבוצעה הגניבה.
הגברת הוודאות לכיסוי הולם של פוליסת המקיף
קריטריון המיגון משתנה בין חברת ביטוח אחת לאחרת ואין לו חוקים קבועים, זאת בשונה מהקריטריונים הקבועים יחסית בפוליסת ביטוח החובה. על כן, טרם רכישת פוליסת ביטוח מקיף יש לערוך השוואה הן במחירים והן בקריטריוני המיגון שחברת הביטוח דורשת. כל רכב נתון לסיכונים אחרים ועל כן המחיר יכול להשתנות מפוליסה לפוליסה.
למידע על אמצעי מיגון לביטוח מקיף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|