|
חובת חברת השכרה לבטח בביטוח צד ג` את כלי הרכב שלה
לאור המציאות החדשה אליה אנו מתעוררות בכל בוקר, שבה עולים על הכביש מדי שנה כ- 70% רכבים מושכרים ביחס לכלל הרכבים החדשים, יש לתת את הדעת עבור מקרים בהם רכב מהשכרה פוגע ברכב אחר. במקרה שכזה – את מי יתבע הגורם שנפגע בתאונה? האם את הנהג הפוגע באופן אישי או את חברת הביטוח שלו? על כך יענו תנאי הרישוי של חברת הביטוח; ישנן חברות שהותנה בעבורן לצו צו פיקוח על שירותים ומצרכים לעשות גם ביטוח רכב עבור השוכרים.
סייג לחוק בו חברת ההשכרה מבטחת
ישנו סייג לחוק, שאומר כי לא תמיד חברת ההשכרות תהיה המפצה עבור תביעות הביטוח, על אף אם נקבע באופן גורף כי כך יהיה. הסייג לכך הוא במידה והמבוטח לא קיים את התחייבותו כחוק. כלומר – אם לא מילא את תנאי החוק, הרי שלא שמר על אחריותו ומנע את התאונה ובשל כך – אין מגיע לו השירות מטעם חברת הביטוח.
גובה הנזק – או מהי האחריות
כיון שישנה התייחסות לתקנות חדשות לביטוח רכב רכוש, ובה חלפים חדשים יוחלפו ברכב שגילו עד לשנתיים, ובכל רכב אחר במידה ולא נמצאו חלפים מקוריים או שווי ערך – משומשים. לפיכך, בתביעת הביטוח, הערכת השמאי תתבסס על מה שנמצא כרגע בשוק, ועלולה להיראות בסכום נמוך יותר מהמצופה.
רצוי לבדוק את תנאי הביטוח
מי שיחפש דרכים להוזלת פוליסת ביטוח רכב, ודאי יערוך בעצמו את ההשוואה בביטוח. השוואה עצמאית בביטוח רכב יכולה לשים את היד על הדופק כדי להבין בדיוק מהם תנאי ההחזרים ודמי ההשתתפות העצמית אותם יש לשלם עם פתיחת תביעה בזמן אמת. כך, ניתן לוודא שרוכשים ביטוח זול, כנגד תנאים מושלמים ומשתלמים כפי שכל מבוטח זכאי להם.
למידע על ביטול פוליסת ביטוח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|