|
ביטוח צד ג' – בעד ונגד
אף אחד אינו רוצה ודאי להיות חייב לגורם אחר, אף על פי שאותו אחד נושא באחריות הנזק. מי שקובע את הצד שאחראי על הנזק הוא לא אחר מאשר חברת הביטוח שתובעת את הגורם לנזק. עורכי הדין שמתדיינים בבית המשפט מציגים הוכחות וטיעונים, עד שלבסוף ישנה קביעה, על פיה פסק הדין והמחויבות של צד אחד לשני – כך נקבע גם צד ג' שחייב כספי תביעה כלפי מי שניזוק. פעמים רבות, ישנה הגעה להסכם בין הצדדים, שבו מי שבטוח ב-99% כי הוא היה האשם, למעשה נקבע כצד ג' שזכאי לפיצוי, על כן חברת הביטוח מדריכה שלא להודות באשמה.
למה לעשות ביטוח לצד שלישי?
החשיבות בביטוח צד ג היא הגיבוי להוצאות שעלולות לקרות בעקבות תאונה. במידה ונקבע כי המבוטח הוא הנהג הפוגע, הרי שהוא עלול לסבול מכך פעמיים, גם אם הוא מבוטח – על אף שהנזק מצומצם במידה ניכרת מאשר הנזק הפיננסי ללא ביטוח שמכסה; פעם אחת יסבול בתשלום דמי ההשתתפות העצמית או בהשלמת סכום הפיצויים בתביעה מעבר ליתרת הזכות לפיצוי, ופעם שניה יסבול בשל ייקור דמי הפוליסה בשנה הבאה.
למה לא לעשות ביטוח לצד ג'?
אם ממילא עושים את הפוליסה הזו במסגרת פוליסת ביטוח מקיף, למרות שהכיסוי הוא סטנדרטי ולא מורחב, עדיין ישנה רמה מסוימת של חיסכון בהוצאות במידה וישנה תביעה. השאלה היא, האם כדי לעשות כיסויים נוספים (ריידרים) עבור ביטוח רכב לצד ג'.
איך יודעים אם זה בכלל משתלם?
ניתן להבחין בין עסקה משתלמת פחות או יותר רק על פי השוואתה לעסקאות אחרות שנמצאות בשוק. לאחר שבודקים את כל התנאים, ההרחבות, המחיר וההחזרים – אז קל יותר להחליט, וחשוב לעשות ביטוח צד ג' גם אם אין ביטוח מקיף.
למידע על ביטוח צד ג', השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|