|
תשלום תגמולים בגין גניבת רכב – לא בכזאת בקלות
ביטוח מקיף הוא זה שמעניק את הכיסוי למקרים של נזק לרכוש, הכולל גם גניבת רכב. אולם, תביעת הפיצויים בגין גניבת רכב לא תהיה בנקל תמיד, זאת עקב מקרים של אנשים אשר מנצלים את חברות הביטוח ומזייפים מקרי גניבה. על כן, חברות הביטוח מפעילות שירותי חקירה, כמו גם שהקריטריונים לגבי קבלת התגמולים קבועים וברורים.
חשיבות הקריטריונים המגדירים גניבה
כמה פעמים עזבתם את הרכב מונע וקפצתם לשנייה "רק לכספומט" או "לקנות משהו בקיוסק"? לא מעטים עשו זאת, אולם כשחזרו, הרכב כבר לא עמד במקומו. חברת הביטוח יכולה לא לקבל את תביעתכם ואתם, לא תקבלו את התגמולים. הסיבה לכך היא חוסר אחריות של הנהג ואי עמידה בתנאים שהוגדרו בפוליסה. על אף החלטה זו של חברת הביטוח, המבוטח רשאי לערער על ההחלטה למפקח על הביטוח, אשר יכול לקבוע שאם לא היה כתוב בפוליסה מפורשות סעיף הנוגע להשארת הרכב מונע ללא איוש, אזי הסירוב לתשלום התגמולים אינו מוצדק. חברת הביטוח במקרים מסוימים תסכים לשלם כמחצית משווי הרכב על אף שבטוחה כי חוסר האחריות המלא לגניבה היה של הנהג.
אמצעי מיגון נדרשים
ישנם מקרים נוספים בהם חברת הביטוח יכולה לטעון נגדכם ולסרב לשלם תגמולים. למשל, אי התקנת קודנית ברכב. קודנית היא אמצעי מיגון אשר מחייב הקשת קוד סודי בעת ההתנעה. בלעדי הקוד לא ניתן לנטרל את הנעילה, להפעיל את הסוויץ' ולהניע את כלי הרכב. דוגמא נוספת לאמצעי מיגון היא אזעקה המשמשת להרתעה של גנבים ולהודעה לבעל הרכב כי יד זרה נגעה ברכב. בנוסף, מערכת אימובילייזר היא מערכת אשר גם מונעת התנעה ללא זיהוי – היא מגיעה מובנית ברכבים חדשים.
לסיכום, ניתן לומר כי על אף שבחלק מהמקרים תנצחו את חברות הביטוח בתביעות בגין גניבת רכב והנסיבות שהביאו לה, משתלם להתקין אמצעי מיגון לרכב על מנת להימנע ממצבים את אי אמון של חברת הביטוח בכם ומאבקים מיותרים. וכמובן, שעדיף להימנע מלהשאיר את רכבכם מונע ללא השגחה.
למידע על תגמולים בגין גניבת רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|