|
ביטוח רכב – גביית קנסות במקרה ביטול
לאחרונה פנו מוטעם המועצה להגנת הצרכן לממונה על חברות ביטוח לבדוק קובלנה של צרכנים בגין גביית קנסות על יציאה מביטוח מקיף עוד בטרם סיום תוקף הפוליסה, מסיבות שאינן תלויות בהם. בעיקר הדבר אמור אם הרכב נגנב או נפגע בתאונה בצורה דרסטית כך שאין מנוס אלא משלוח את הרכב לפירוק. במקרים אלו, כבר לא יהיה צורך בביטוח המקיף והלקוח ירצה לצאת ממנו, רק שאז ייתקל בבקשת קנס...
מה מסקנת הממונה על חברות הביטוח
מבדיקת הממונה על חברות הביטוח עולה המסקנה כי למרות שהנושא מעצבן, זה כן חוקי לגבות קנס בגין סיום שלא לפי תנאי הפוליסה של ביטוח מקיף. מדוע הדבר חוקי? משום שפוליסה הינה חוזה לכל דבר. מטבע הדברים, כאשר חוזה מופר יש לקבל עונש. העונש במקרה הזה הוא הקנס. מה גם שחברת הביטוח במקרה הזה מפסידה משום שהיא בסופו של דבר נאלצת לשלם את הכסף בעבור הרכב שנגנב הוא נפגע, כך שלמעשה היא מוציאה כסף אך אינה מכסה הוצאה זו.
האבסורד- תשלום בגין כלום
אז על מה כל הרעש? הרעש הוא בגין העובדה כי צרכנים מתבקשים לשלם על ביטוח מקיף לעיתים אפילו מחירים מופקעים אף למעשה בתקופת התשלום אין הם נוהגים על רכב בכלל! מי שידו משגת ויכול לקנות רכב, יתכן שחברת הביטוח תסכים להעביר לו את הביטוח המקיף לרכב החדש ולקזז מהביטוח הישן. אך מי שזקוק לצבירת כסף בכדי לקנות רכב אחר, למעשה נתקע. בעיקר הדבר מעצבן לנוכח מה שקורה בביטוח החובה לרכב.
ומה קורה בביטוח החובה
בביטוח החובה לעומת הביטוח המקיף, זכאים הצרכנים לקבל החזר על הביטוח בשווי של 100 אחוז מתקופת הזמן שנשארה, באם הרכב נגנב, הושבת או נמכר. כל אלו, הם משום שחברת הביטוח טוענת ובצדק כי לא תתכן פגיעה פיזית בעת נהיגה, כאשר אין לך רכב ולכן אתה זכאי להחזר.
למידע על ביטול פוליסה לרכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|