|
החזר לפרמיית ביטוח הרכב
העליה במספר תאונות הדרכים והסיכון הגובר בנהיגה בכבישים, מעודד רכישה של פוליסות ביטוח נוספות לביטוח חובה, כמו למשל ביטוח צד ג וביטוח מקיף ,כמו גם הרחבות שונות לביטוח הרכב. ביטוח רכב מעניק הגנה לנהג וכיסוי נזקים בהתאם לחוזה הביטוח, אך כאשר יש צורך בביטול הביטוח, יש לשים לב לתנאים הרשומי םבחוזה בנוגע לתנאי הרכישה, הליך ביטול פוליסת הביטוח וההחזר של הפרמיה. בביטוח חובה החוק מפרט את התנאים ונהלים שיש לפעול לפיהם בביטול הביטוח וקבלת החזר הפרמיה.
ביטוח רכב – תנאי רכישה
במקרה של ביטול של פוליסת ביטוח לפני סיום התקופה שרשומה בחוזה, החוק מחייב את חברת הביטוח ( או סוכן הביטוח) לשלם סכום כספי למבוטח, בהתאם לסכום שגבתה החברה מהמבוטח ובהתאם לתקופה שנותרה לביטוח. זאת כל עוד הביטול אינו מהווה הפרת חוזה, ואין מדובר בניסיון הונאה של המבוטח.
ביטול פוליסת ביטוח הרכב
כאשר ביטול פוליסת הביטוח הוא יוזמה של המבוטח, חברת הביטוח זכאית לחייב את המבוטח בתשלום דמי ביטוח השווים לרכישת ביטוח לטווח קצר, בהתאם לחישוב הנהוג בביטוח רכב לתקופה קצרה משנה. לעומת זאת, כאשר ביטול פוליסה נעשה בעקבות נזק שהשבית את הרכב לצמיתות, חברת הביטוח מחשבת קרדיט ללקוח, גם כן לפי עלות ביטוח לתקופה של פחות שנה.
החזר של פרמיית ביטוח
ביטול פוליסת ביטוח חובה, כוללת לרוב החזרים של פרמיית הביטוח, כאשר כולם כוללים בתוכם את דמי הביטוח, תוספת תשלום לחברת קרנית ותוספת עבור מניעת תאונות דרכים. ההחזרים צמודים והמבטח רשאי לשנות את התנאים לטובת המבוטח, כל עוד הדבר נעשה באישורו של מפק הביטוח. כמו כן, דמי ביטוח לרכב ישולמו לאחר שהוגשה תביעה לתגמולי ביטוח ולפני שבוטלה הפוליסה לביטוח הרכב.
למידע על פרמיית ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|