|
תביעות ביטוח צד ג' – מהן וכיצד לתבוע
בתאונת דרכים ישנם שלושה צדדים, על אף אם רק שניים מהם נראים לעין. הצד הראשון הוא המבוטח. הצד השני הוא המבטחת. השלישי הוא הנהג שפגע. במידה וצד א' פגע בצד ג', אזיי צד ג' יתבע את "ביטוח צד ג'" שלו. הצד שנפגע יתבע את הצד השני באמצעות המבטחת, ובדרך כלל אם ישנו עורך דין טוב, אזיי יתקבל סכום גבוה. את הסכום הזה יכסה הביטוח של הצד שפגע, אם ישנו. אם סכום הפיצוי גבוה מסכום תקרת הביטוח של המבוטח, הרי שישלם את יתרת החוב מכיסו.
ומה אם לא רוצים לבטח בביטוח מקיף?
אילו שווי הרכב אינו מצדיק עריכת ביטוח בעבורו – בדרך כלל מוותרים על ביטוח מקיף אולם לא על ביטוח לצד שלישי. הביטוח לצד שלישי ממילא עולה כמה מאות שקלים ולא אלפי שקלים כמו המקיף, ויכול להעניק כיסוי פי כמה וכמה – המשמעות היא חיסכון של ענק לכיס.
תשלום – אם תיקן בפועל
חברות ביטוח שונות אינן מפצות את הנפגעים במידה והחליטו שלא לתקן את הרכב. המשמעות היא שחברות הביטוח לא נתנו לתובעים שהיו אמורים "להרוויח" מהתביעה הזו את סכום זכייתם, גם אם לא תיקנו את הרכב והוא נשאר במצב סביר לנסיעה. במידה ולא שילמו לתובעים, חברות הביטוח היו המרוויחות העיקריות מהעסקה, ואילו המבוטח ממילא יצא ידי חובתו בעודו משלם לצד ב' ואינו קשור ישירות להליכים. נעשתה בנושא תביעה ייצוגית.
איך לתבוע תביעת צד ג'?
לאחר תאונה, יש להחליף פרטי חברות ביטוח של ביטוח מקיף וצד ג'. לפיכך, יש להחזיק עותק של הפוליסה ברכב. לאחר איסוף כל הפרטים ותיעוד באמצעות כל אמצעי אפשרי – עדים ותצלומים ופרטי זהות של הנהגים, חברות הביטוח יוצרות ביניהן את הקשר וההמשך – לאחר כשלושה חודשים בממוצע.
למידע על תביעות ביטוח צד ג', השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|