|
תאונת דרכים בדרך לעבודה – כיצד לפעול
מרבית התאונות מתרחשות בדרך לעבודה או ממנה, בין אם בשעות העומס או דווקא בשעות שבהן הכביש פתוח לרווחה. כדי שיהיה החזר מחברות הביטוח עליהן לענות על הקריטריון של "תאונת דרכים". לאחר מכן, כדי שיוכלו להגיע בהמשך גם החזרי תביעת ביטוח לאומי, יש להגדיר אותה גם כ"תאונת עבודה", כלומר- בדרך מן העבודה או אליה – וחשוב שזה יהיה במסגרת מסלול הנסיעה השגרתי. העבודה מוטלת במקרה זה על עורך הדין שמנהל את התביעה, אולם יש להוסיף ככל שניתן את ההוכחות האפשריות, כיוון שתאונה בדרך למרכול כתחנה לא שגרתית בדרך לעבודה לא תמיד תיחשב כתאונת עבודה.
כפל פיצויים – האמנם?
האם ניתן לקבל פיצוי גם מחברת ביטוח רכב וגם מחברת ביטוח לאומי? החוק היבש אינו מתיר כפל פיצוי משני הגופים אם נתבעו גם – יחד, אולם הסכום של הביטוח הלאומי יקוזז מסכום כולל של חברת הביטוח. בנוסף, חשוב לדעת שגם אם ישנה החמרה במצב כתוצאה מן התאונה לאורך שבע השנים הבאות, ניתן לתבוע בהתאם גם בהמשך.
תאונת עבודה גם אצל הולכי רגל
גם הולך רגל שנפגע מרכב בדרך לעבודה או ממנה נחשב למי שנפגע בתאונת עבודה. על פי אותו ההליך, הולך הרגל אמור להחליף פרטים עם הנהג הפוגע. אם הנהג הפוגע ברח ולא היה כל אמצעי תיעוד לתאונה זו כדי למצוא את הנהג, הרי שהולך הרגל יכול לתבוע את חברת קרנית.
קביעת ועדה רפואית בביטוח לאומי
לקביעה של הועדה הרפואית בביטוח הלאומי ישנה חשיבות גדולה בהקשר לגודל הפיצויים. על פי קביעתה, ניתן יהיה לתמחר את סדר גודל התביעה. חברת הביטוח עצמה תבסס את גובה הפיצוי על פי קביעה זו, אולם התהליך עלול לקחת מספר חודשים ארוכים.
למידע על תביעות ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|