|
פרצו לי לרכב מה עושים?
מכונית נחשבת לשניה בדרגת ההשקעות הגדולות – אחרי השקעה בנכסים נדל"ן. רכב במדינת ישראל הוא מוצר שניתן עליו מס שקרוב ל-100%, כלומר – הרוכש ישלם על הרכב כמעט פי שניים ממה שהוא עולה במקור – ואפילו על חברות הליסינג והמימון שבאות לסייע לרוכשים ברכישת הרכב ישנן גזירות לא נעימות במיוחד. השקעה ברכב היא השקעה בבבת עינו של הקונה – כן גם הציוד המאבזר את הרכב מבפנים. מכאן, שהביטוח המקיף לרכב צריך להיעשות כבר עם רכישת הרכב, זהו ביטוח שמכסה גם אפשרות לגניבת הרכב.
עם גילוי הפריצה
יחד עם גילוי הפריצה לרכב, יש להתקשר עם חברת הביטוח. בחברות לביטוח ישיר ניתן להתקשר סביב השעון ולדווח למוקד. מכאן ואילך יוחלט על בסיס התנאים בפוליסה מה ניתן לעשות – ואילו בעלי הרכב יחליט באיזו צורה לתקן אותו. עצמאית או תוך הפעלת הביטוח. יש להתקשר במקביל גם למשטרה ולהגיש תלונה – כיוון שמדובר בעבירה פלילית לכל עניין.
הטיפול ברכב לאחר מכן
יש להמתין למשטרה באם הוזמנה כדי לתעד ולבדוק את הממצאים שבשטח. השמשות ברכב שנפגעו ואולי גם פנים הרכב ואפילו פחחות הדלת יזדקקו לטיפול. ניתן להפעיל את הביטוח ולקרוא לגרר – אשר יגרור את הרכב למוסך. במידה שניתן לנהוג בו – רצוי לקחתו למוסך ולברור שמאי – חיצוני או של חברת הביטוח, ואילו זהו שמאי חיצוני – חשוב לסגור מה יהיו הפרשי התשלומים.
לאחר הערכת הנזק של השמאי
אחרי שהשמאי העריך את שווי הנזק, המוסך יטפל בו. הסכום לתשלום יהיה דמי ההשתתפות העצמית של המבוטח ובתוספת סכום נוסף שחורג מן הסכום לפיצוי (בדרך כלל הביטוח מכסה את מרבית הסכום – כשמדובר בסכומים גדולים). אילו מחליטים לא לטפל באמצעות הביטוח, ניתן לשלם מן הכיס הפרטי – מקרה שישתלם רק אם סכום הנזק נמוך מדמי ההשתתפות העצמית.
למידע על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|