סעיפי החוק לביטוח נושאי משרה
ס' 261(2) - ניתן לבטח את החבות על הפרת אמון אם נושא המשרה פעל בתום לב והיה לו יסוד סביר להניח שהפעולה לא תפגע בטובת החברה. הביטוח יתפוס גם אם הפעולה הייתה לרעת החברה בוחנים יסוד סביר להניח שלא תהיה פגיעה בזמן אמיתי (מומחה נתן חוות דעת שהפעולה בסדר) זה בלי קשר אם הפעולה מהותית או לא מהותית.
ע"מ שהאפשרות לבטח או לשפות ייתפסו צריך שהם יהיו בתקנון, ניתן לעשות זאת בתקנון ההנפקה או להכניס את זה על דרך שינוי של התקנון - בד"כ ברוב רגיל, אלא אם כן זו חברה שנושא משרה בה (חב' ציבורית) הוא גם בעל שליטה במובן הרחב יותר של ס' 268. במצב של נושא משרה שהוא גם שליט צריך רוב מיוחד מהסוג של ס' 275(א)(3). החוק קובע שאסור לחברה להתחייב כלפי נושא המשרה שהיא תבטח אותו או שתשפה אותו מותר לבטח או לשפות אך אסור להתחייב לבטח או לשפות ס' 264(ב).
קרה אירוע ביטוחי, החברה לא יכולה פתאום לשנות ולא לבטח אך משמעות הסעיף - היא שאם בעת ההעסקה של האדם יש בתקנון ביטוח או שיפוי. החב' לא כבולה לזה יכולה לשנות את התקנון אסור לחברה להתחייב לא לשנות סעיפי שיפוי וביטוח בתקנון. לא בטוח שסעיף זה אכן גורם לכך שיהיה פחות שיפוי וביטוח, סעיף זה גורם ליותר תלות של נושא המשרה בשליט. שלילת הביטוח והשיפוי יכולה להתקבל ברוב רגיל לשליט אין בעיה להשיג רוב רגיל לפעמים הוא בעצמו מחזיק רוב רגיל או משיג אותו ע"י ייפוי כוח, ואז יש לו "חרב" כלפי נושאי המשרה שהופכת אותם ליותר תלויים אם הם לא משביעים את רצונו הוא יכול להעביר החלטה ששוללת שיפוי או ביטוח.
קורס דירקטורים
לקבלת הצעת מחיר לביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית.
|