|
ביטוח קולקטיב לרכב
כוחו של הכלל גדול מכוחו של יחיד, כך לפחות מסתמן מהתאגדות של מבוטחים רבים מול חברת הביטוח. כשהרבים מתאגדים יחדיו יוצרים הם לעצמם מכנה משותף נמוך יותר, כלומר – המאפיינים הזהים מתמעטים ביניהם ככל שנוספים עוד ועוד מבוטחים, אולם הם יכולים לזכות בשל כך למחיר נמוך יותר, משום שלחברות הביטוח ישנו אינטרס להשיג כמה שיותר מבוטחים בחזקתן, וגם משום שהמחיר הנמוך מתייחס למעשה לפוליסה סטנדרטית. הפוליסה עצמה היא הפוליסה הסטנדרטית שיקבל המוטב, אולם אם ישנו פרופיל שחריג מתנאי הפוליסה הבסיסיים כמו למשל נהג צעיר או מי שנשלל רשיונו בעבר, המחיר יתוקן בהתאם.
על אילו קולקטיבים מדובר?
מי שנהנה מפוליסות מסוג זה אלו חברים בתאגידים או בחברות מסוימות, לדוגמה – ישנו ביטוח רכב של חבר, או ביטוחי רכבים עבור ועדי עובדים כמו חברות חשמל, מקורות, מועצות מקומיות ועובדי מדינה כמו התעשיה האווירית או שוטרים, שב"ס וצבא, וכן שאר מקומות עבודה גדולים. כאמור, זה כל הרקע המשותף שנדרש מהם ללא דרישה למאפיינים אישיים או לרכב מסוים.
בדיקה להוזלת העלויות
ניתן לבדוק הוזלת עלויות כל עוד עושים השוואת מחירי ביטוח רכב בין חברות הביטוח הישירות, אל מול ההצעה שתוכלו לקבל מהביטוח הקולקטיבי. לפעמים ניתן לתמרן בין התנאים בפוליסה והמחירים, ולקבל הצעה נוחה יותר משום גמישות הנציגים בעיקר בביטוח המקיף וצד ג'.
מאיפה הסבסוד?
ישנם שלושה אופנים לסבסוד של הפוליסות הקולקטיביות, לפי מדיניות המוסד. ראשית, יכול להיות שהמעביד מגיע להסכם מול חברות הביטוח כדי שהוא יסבסד להם את הביטוח או שיקצץ את זה מתלוש המשכורת בהנחה נוחה. במקרים אחרים אותו ועד שמעניק את ההנחה יגיע להסכם מול חברת הביטוח, וזו יכולה להיות גם המדינה.
למידע על ביטוח קולקטיב לרכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|