|
העליון: ביטוח חובה לרכב אינו בתוקף עד תשלום הפוליסה
בפסיקה תקדימית שנקבעה בחודש שעבר, קבע בית המשפט העליון כי ביטוח חובה לרכב אינו בתוקף עד לתשלום הפוליסה וכי אם נהג נפגע בתאונה בזמן שפקע מועד ביטוח החובה שלו הוא אינו זכאי לפיצויים, גם אם בוצע לאחר התאונה שתלום בדיעבד של דמי ביטוח החובה.
סתירה בין בית המשפט העליון לבתי המשפט המקומיים
הפסיקה יוצאת הדופן של ביהמ"ש העליון, עומדת בניגוד מוחלט למה שהיה נהוג עד כה בבתי המשפט העירוניים לפיהם נקבע לרוב סכום של פיצוי מסויים למי שנפגע בתאונה בדרכו לחדש את הביטוח או בתקופת הביניים שבין חידוש ביטוח אחד לזה העוקב. הפסיקה התקדימית הגיעה בעקבות מקרה של תאונה של רוכב אופנוע אשר התרחשה בעת חידוש פוליסת ביטוח חובה של אופנוע אשר נמכר זה עתה לרוכב בעודו בדרכו אל הדואר לשלם את פוליסת הביטוח שהועברה זה עתה לאופנוע החדש.
חוזה הביטוח מטעה
מן הטענות של התובע, מי שנפגע בתאונת האופנוע, עולה הטענה לפיה סוכן הביטוח טען בפניו כי הביטוח בתוקף מרגע הוצאת הנייר בנושא ולא מרגע התשלום עליו. לדבריו מכיוון שנשאר המבוטח עם ביטוח חובה מן הכלי הקודם, הרי שהביטוח נכנס לתוקפו מרגע העברת הבעלות. בפועל, הכניסה בפועל לבעלות הרוכב החדש, היא רק לאחר התשלום.
טענות כנגד חוסר סוציאליות
כנגד הפסיקה של העליון בגין ביטוח חובה לרכב שהוא בתוקף רק בעת תשלום הפוליסה, נשמעו טענות לפיהן מדובר בפסיקה שאינה סוציאלית שכן לפי גישה זו, על המבוטח לעזוב הכל ולשלם את ביטוח החובה, אפילו אם אין הכסף מצוי בידו באותו רגע או שהוא אינו יכול להתפנות לבצע את העברת התשלום המבוקשת, ואם כבר היה ביטוח חובה קיים מדוע לחייב לשלם שוב על ביטוח חדש למרות שעל פי ההיגיון היה נכון יותר להמשיך את הביטוח הישן.
למידע על ביטוח חובה לרכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|