|
האם תמיד כדאי להפעיל את הביטוח המקיף?
בעלי רכבים מכירים את התופעה הזו היטב; מדי שנה בשנה, עורכים השוואת מחירים בביטוח רכב, משלמים ולמעשה אפילו מקווים שמניחים את הכספים על קרן הצבי, ולא יהיה בהם שימוש. אם מתעורר מקרה ביטוח מסוים וישנה עילה לתביעת הביטוח, הרי שבביטוח המקיף, דווקא ביטוח שמשלמים עליו יותר כספים מדי שנה, מתעוררת השאלה האם כדאי למעשה לפתוח תביעת ביטוח. שלא כמו בביטוח חובה, הביטוח המקיף הינו ביטוח בחירה, ואין חובה לפתוח תיק תביעה. ישנם מספר שיקולים שיובילו את המבוטחים לפתוח תביעה ואפילו להקדים ולשקול את עשיתי הביטוח.
הביטוח המקיף – וכיסויו השונים
בביטוח המקיף ישנם כיסויים שונים שניתן לבחור ביניהם, ולשלם רק על מה שנבחר – זאת, בנוסף לביטוחים הקבועים שבפוליסה. הכיסויים הקבועים כוללים בין היתר ביטוח על גניבת הרכב, אודות תאונות דרכים, התלקחות של הרכב, פגיעה בו בזדון א ונזק שנעשה לרכב עקב מזג האויר למשל. רצוי לברר מראש גם אודות התוספות האפשריות.
תוספות ביטוח אפשריות
התוספות האפשריות לביטוח רכב מקיף כוללות בין היתר ביטוח לגרר ולשירותי דרך, ביטוח לתשלום שכר טרחה של עורך דין, כיסוי לשימוש ברכב חלופי בימים שהרכב בטיפול, ישן תמורת חדש, כיסוי של ביטוח תכולת הרכב – לרבות מערכות סטריאו יקרות או DVD, ביטוח שמשות ואחרים.
מה השיקול להפעלת הפוליסה?
באופן כללי, השיקול הוא כלכלי; האם לשלם את דמי ההשתתפות העצמית כדי לתקן או לסגור עסקה מחוץ לתביעה ישירות מול הצד השלישי? אילו סכום התביעה יהיה גבוה משמעותית מסכום דמי ההשתתפות העצמית, זה ישתלם. חשוב לעמוד כבר בשלב חתימה על הפוליסה על הסכום המרבי לכיסוי – ולהגדיל אותו ככל שניתן, בעוד שאת דמי ההשתתפות העצמית יש להוריד, כמובן ככל שניתן.
למידע על הפעלת ביטוח מקיף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|