|
האם זיוף רשיון הרכב פוטר את חברת הביטוח מאחריותה לגניבה?
האינטרס של חברת ביטוח מול המבוטח שעומד למולה, הוא לקבל את כספו של המבוטח, ולא להיתבע לעולם, משום שתביעת ביטוח, משמעותה – הוצאת כספים גדולה יותר מאשר שהמבוטח השקיע ברכישת הפוליסה. חברת הביטוח תדרוש מן המבוטח לפעול על פי חוק, כלומר – כאשר המבוטח יתבע את כספו, חברת הביטוח תבדוק את טענת התביעה, ולאחר דיון בכל יוחלט בכמה לפצות את התובע ביחס לסכום תקרת הביטוח שהוסכם והמקרה עצמו לרבות הצעתו של שמאי. במקרים שונים כמו למשל תאונה שקרתה בלא קיום החוק או תנאי הביטוח, הרי שהחרגות אלו מבטלות את ההחזר.
רישיון רכב והחוק
יש לחדש את הרישיון לרכב בכל שנה לאחר ביצוע של טסט. מדובר בהשקעה של מאות ואלפי שקלים בשנה. ישנן פעמים אצל בעלי כל הרכבים, שבהן בעלי הרכב אינו מחדש, וגם אם בתום לב, את הרישיון לרכב. המשמעות מבחינת חברת הביטוח היא שהנהגים והנוסעים ברכב אינם מבוטחים בביטוח חובה. כל גם במקרה של זיוף רישיון רכב.
של מי האחריות?
כל מקרה ידון לגופו בבית המשפט לתעבורה, כמו למשל אותו המקרה שבו רכב מסוים נרכש אולם בטרם הועבר לרוכשים נגנב. בבדיקה נתגלה שמלכתחילה רישיונותיו היו מזויפים, ולא התקיים בעבורו ביטוח רכב. בית המשפט ראה במקרה זה את תום הלב של הרוכשים נטולי הרכב שהתכוונו ממילא לבטחו כחוק ולו רק משום ששילמו על הרכב והחזיקו בו כחוק לזמן קצר.
פסקי דין משתנים
אמנם במקרה זה, חברת הביטוח תשלם לרוכשי הרכב החדשים את דמי הביטוח על אף הרישיון המזויף, אולם באם התביעה הייתה עוסקת בטיפול ברכב שעבר תאונה ורישיונותיו נתגלו כמזויפים, סביר להניח שהפיתרון היה אחר, ואילו המבוטחים לכאורה לא היו זוכים לפיצוי.
למידע על ביטוח רכב בעת גניבה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|