|
השתתפות עצמית בפוליסת ביטוח מקיף
מי שנגרם לרכבו נזק ומתלבט אם להפעיל את הביטוח המקיף, ודאי נתקל במושג "השתתפות עצמית בביטוח רכב". בביטוח המקיף, שלא כמו בביטוח חובה – שאותו יש להפעיל באופן אוטומטי כל עוד ישנו נזק בגופו של אדם שהיה מעורב בתאונה, אפשר להחליף פרטי נהג ופוליסות ביטוח, ואמנם רצוי להפעיל את הפוליסה בסמוך למועד התרחשות מקרה הביטוח, אולם לא חייבים לפעול באמצעות חברת הביטוח; ישנן פעמים שניתן "לסגור עסקה" ישירות מול הצד השני לפגיעה, או באמצעות תיקון עצמי. ההשתתפות העצמית היא גורם מכריע בכדאיות תביעת הביטוח, כמעט מבלי לשים לב.
מתי מחליטים מהי ההשתתפות העצמית?
השתתפות עצמית אינה ניתנת לשינוי, כל עוד הוחלט עליה מראש בחוזה הפוליסה מול נציג חברת הביטוח. על ההשתתפות העצמית מחליטים אפוא בשעת סגירת חוזה מול חברת הביטוח. רצוי שתהיה נמוכה, כיון שהמשמעות היא שכל נזק שעובר את סכום ההשתתפות העצמית ישתלם להפעלת התביעה, את היתרה ממנו – חוסכים.
האם ניתן לשנות דמי השתתפות עצמית?
התשובה היא כן; ניתן לשנות את סכום דמי ההשתתפות העצמית, תוך מיקוח על סעיפי הפוליסה בזמן של חידוש הפוליסה או עריכת פוליסת ביטוח מקיף בחברת ביטוח שונה מן הקודמת. כיון שדמי ההשתתפות העצמית הם גורם מכריע בהפעלת הפוליסה, רצוי לדאוג שיהיו נמוכים בכל סעיף וסעיף.
ניתן לבטל השתתפות עצמית
ניתן לגרום למצב כזה, שבו ישתלם להפעיל כל תביעת ביטוח, כלומר – דמי השתתפות עצמית אפסיים. במצב כזה, בדרך כלל דמי הפוליסה ההתחלתיים עולים. כדי להבחין בין מחיר משתלם או לא במקרה כזה, רצוי לבחון את הפוליסה הרצויה אל מול מבחר של חברות ביטוח רכב. המורווחים מכך אלו נהגים זהירים – וגם כאלו שלא נחשבים לנהגים זהירים ובעלי עבר ביטוחי.
למידע על השתתפות עצמית בפוליסת ביטוח מקיף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|