|
מיגונים לרכב הנדרשים כשעושים ביטוח מקיף
לפני שחברות הביטוח מבטחות את הרכב שלכם בביטוח מקיף, הן דורשות לראות מיגונים מסויימים, בכדי לדעת שהרכב ממוגן ברמה מקסימלית שמפחית את הסיכוי לגנוב אותו ובכך מפחית את הסיכון שחברת הביטוח לוקחת במתן הפוליסה.
אף פוליסת ביטוח לא יכולה להגן פיזית על הרכב שלכם מפני גניבה או תאונה. אבל היא כן יכולה לכסות על הנזקים שיגרמו לכם בעקבות מקרה כזה. כלי רכב יקרים שמבוטחים בפוליסת ביטוח מקיף, הם לרוב יהיו ממוגנים היטב, מפני שהם יעד מרכזי לגנבים. כמובן שהיעד המרכזי של המיגונים הוא למנוע את גניבת הרכב. חברות הביטוח משתדלות להפחית כמה שיותר את הסיכון שהן לוקחות כאשר הן מוציאות פוליסת ביטוח לרכב והמיגון הוא חלק מהפחתת הסיכון מבחינתן.
דרישות החברות
כאמור, חברות הביטוח הישראליות נוקטות אמצעי זהירות בכך שהן מבקשות מיגון מסויים לרכבים בכדי להפחית את הסיכון. מיגון לרכב הוא ממש תנאי לאישור הפוליסה על ידי חברות הביטוח ובדרך כלל מתבקש כאשר יש סיכוי גבוה שהרכב ייגנב.
סוגי אמצעי מיגון
ישנם מספר אמצעי מיגון בשוק, אשר מוכרים על ידי חברות הביטוח. יש כמו את האזעקה, שהיא אמצעי המיגון המסורתי. יש אימובילייזר, שלא מאפשר את התנעת הרכב ללא המפתח המקורי שלו. ובנוסף, כמובן יש את הקודנית, שאפשר להניע את הרכב מבלי להקיש את הקוד, אך הוא יכבה בן רגע אם לא הוקש הקוד הנכון.
הרכב נגנב – מה עושים
מבחינת הלקוח, בכך שהוא התקין את המיגון הוא 'עשה את שלו'. עם זאת, ישנה אופציה לאתר את הרכב שנגנב, והיא מערכת האיתוראן המפורסמת, שמאתרת את הרכב ומגלה היכן הוא נמצא באמצעות טכנולוגיית הלווין. אם עשיתם מיגון והביטוח אישר את פוליסת הביטוח רכב המקיף שרכשתם, אין לכם מה לדאוג. המיגונים עוזרים לרוב למנוע מגנבים לגנוב את רכבכם, אך אם הם אכן הצליחו בדרך כלשהי לגנוב אותו, הביטוח יכסה את הנזק שנגרם לכם.
למידע על ביטוח רכב מקיף, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|