|
החרגות בפוליסת ביטוח צד ג'
לא בכל מקרה של נזק שנגרם לרכב ניתן לתבוע את חברת הביטוח ולקבל החזרים. חברות הביטוח דואגות לסייגים בחוזה הביטוח, אשר מאפשרים לחברה לסוג מן ההסכם. על הסייגים הללו להיות מוסכמים על שני הצדדים – המבטח והמבוטח – עוד לפני החתימה על הסכם הפוליסה. ראוי להביט ולעיין ברשימת ההחרגות הללו בכל פוליסה ופוליסה שבחבילת הביטוחים לרכב – חובה, מקיף וצד ג'. כל ביטוח נוגע לכיסוי ביטוחי בעל אופי משלו: חובה – כיסוי לנזקי גוף, מקיף – כיסוי לנזקי רכוש של הרכב המבוטח וצד ג' – רכוש של צד ג' שנפגע.
החרגות בביטוח חובה
כשמדובר על ביטוח חובה שמטפל בפגיעות גוף של הנהג בתאונת דרכים, חברת הביטוח תקשר את הפיצויים למקרה של מטרת נסיעה ברכב. אילו הרכב עמד והתאונה קרתה בזמן הטענה או פריקה של ציוד, אין כיסוי בביטוח. כמו כן, אילו הנהג לא פעל כחוק ונהג כשהוא תחת השפעת אלכוהול או סמים, לא ינתן כיסוי.
החרגות בביטוח מקיף
ישנן החרגות בביטוח מקיף, כמו למשל רכב שנגנב, אולם מתגלה כי הנהג למעשה נהג בחוסר אחריות – השאיר את המפתח ברכב דולק ויצא מן הרכב ואז הרכב נגנב. במקרה כזה שהאחריות היא על הנהג ולא ינתן כיסוי ביטוחי, כמו גם במקרה שבו משקל המטען היה מעבר למותר.
החרגות בביטוח לצד שלישי
ביטוח לצד ג' הוא ביטוח נחוץ – גם אם אין ביטוח מקיף. במידה שצד שלישי תובע את המבוטח – יש לו כיסוי, בתוספת של דמי השתתפות עצמית ועד לגבול כיסוי מסוים. יש לוודא שאכן הנהג ברכב היה מכוסה תחת אותם המאפיינים בביטוח. אילו היה זה למשל נהג צעיר שאין לו כיסוי לצד ג', הרי שיאלץ לשלם את מלוא סכום התביעה מכיסו.
למידע על החרגות בפוליסת ביטוח צד ג', השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|