|
האם שינוי בעלות על המכונית פוטר את המבטח מתשלום נזק?
תקנות קדומות מימי המנדט אשר חלקן עדיין בשימוש כיום, קובעות כי מי שיש לו ביטוח רכב על מכונית אחת – יחולו על הביטוח עקרונות של ייחודיות הפוליסה, ולא ניתן יהיה לשנות את הפרמטרים שמלאים בה, אלא שכל שינוי גורף עריכת פוליסת ביטוח חדשה. הנוהג שהתגבש בארץ למעשה מאפשר לבעלי פוליסה ליהנות גם מהיכולת להקפיא את הפוליסה וליהנות ממנה גם לאחר החלפת הרכב הקודם ברכב הבא. בנוסף, גם אם מוכר של רכב החליט להעביר לקונה את הפוליסה לביטוח רכב בזמן מכירת הרכב שיהנה ממנו, למרות שפרופיל המבוטחים שונה.
יש להראות שמדובר על אותה רמת סיכון
כל זאת טוב ויפה, כל עוד חברת הביטוח משתכנעת שאין הבדל גדול בין רמות הסיכון של המבוטחים או המכוניות שנכנסות תחת הפוליסה הזו. חברות הביטוח אם כן, מחויבות לשלם למבוטחים שתובעים אותן גם אם הביטוח במקור לא נעשה בידם, ויש לכך תקדימים של פסקי דין קודמים בנושא.
פקודת ביטוח רכב מנועי
פקודת הביטוח לרכב מנועי העכשווית קובעת, כי לפחות במקרים של ביטוח חובה, המבטח אינו פטור מלהחזיר החזרי פוליסה אלא אם ישנן החרגות מסוימות. העניין נוגע גם לכך שביטוח חובה נעשה ממילא כדי להעניק למבוטח את אותם הכיסויים בשינויים קלים של תקרות ביטוח בין פוליסה אחת לשניה. כשמדובר על ביטוח מקיף, יש צורך לרכוש אותו בהתאם – למרות שרצוי לברר בחברת הביטוח אם יהיה מקובל להשאיר את הקודם.
יש לדאוג להסכמת המבטח
על פי חוק, לא ניתן להעביר את הזכויות בפוליסה ללא הסכמת המבטחת. על כן, בכל כוונה שכזו להעביר את הפוליסה הקיימת לאחר, יש לעדכן ולדווח לחברת הביטוח. בהסכמתה, יהיה ניתן להשתמש בפוליסה על פי תנאים קיימים.
למידע על תשלום לנזקי ביטוח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|