|
אימתי נכרת חוזה הביטוח?
בתחום החיתום ישנם שלבים; מן הרגע שבו הנציג של חברת הביטוח מדבר עם הלקוח ומציע לו את הפוליסה – אליה הוא מסכים, דרך מועד קבלת ההצעה בחברת הביטוח, מועד החלטת החיתום ומועד הפקת הפוליסה. כיון שבזמן זה עלול לקרות חו"ח נזק למבוטח גם בזמן שהפוליסה נכנסת כביכול לתוקף, הרי שנציגי המכירות של חברות הביטוח יכולים להעניק לפוליסה תוקף מיידי עם מתן ההסכמה לנוסח הפוליסה שבשיחה. גם כשנראה הכול ברור והתוקף של הפוליסה אמור להכנס באופן מיידי כביכול, בשטח בזמן מקרה ביטוח – עלול להטען אחרת. מה יכריע?
מועד קיבול ההצעה
היות שבחוק חוזה הביטוח אין טיפול במקרה של מועד כריתת חוזה בין מבוטח למבטחת, בזמן שבו פונים לתבוע את חברת הביטוח לרכב בגין תאונה או נזק, הרי שמועד תחילת הפוליסה יקבע על פי חוק החוזים. אותו חוק טוען כי רק ביחד עם קבלת ההצעה ניתן לראות בחוזה תקף בין המבטחת למבוטח. אולם מתי מגדירים את "קבלת" ההצעה?
הצעת ביטוח – מתי מתקבלת?
בית המשפט יקבע מה הוא מועד הקיבול של הצעת הביטוח. הרי שיש לקבל את מועד קבלת ההצעה או דחייתה על פי זמן סיום הליך החיתום. את נציג המכירות תופשים רק כמתווך בעסקה, כשעצם החתימה על ההצעה וקביעת המועד של הביטוח אינם יוצרים מערכת חוזית בין שני הגורמים.
כריתת חוזה ביטוח בטעות
סעיף 16א' בחוק חוזה הביטוח דן במקרה של כריתת חוזה ביטוח בטעות. ה"טעות" הזו עלולה להיות במקרה שבו תאונה או נזק לרכב נגרם בתקופה שבה נקבע לחדש את הפוליסה ועד לזמן כריתת חוזה הביטוח. חברת הביטוח אשר לא יודעת על התאונה הייתה יכולה כביכול להחליט עם לבטח את המבוטח לאור הנסיבות הקיימות או לא, ולכן אילו הכניסה את הפוליסה לתוקף מבלי לדעת שקרתה תאונה, הרי שמדובר על טעות.
למידע על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|