|
מסלולי ביטוח לרכב שני
בבתים רבים בישראל, מחזיקים ביותר ממכונית אחת; אחזקת מכונית כוללת גם רכבי ליסינג מחברה או מהעבודה, כשהנהג הקבוע ברכב הוא לפחות אחד מבני הבית. הרכב השני יכול להיות גם הוא רכב ליסינג או רכב פרטי. כך או כך, החובה לבטח את הרכב חלה על בני הבית המשתמשים בו או מי מטעמם, כשמאפייני הנהגים כלולים בפוליסה. "החובה לבטח" יכולה לחול על חברת התפעול של הרכב – חברת הליסינג למשל, אולם חשוב לוודא שאכן קיימת פוליסה כזו – לפחות ביטוח חובה שמתבקש על פי החוק, ובמקרה הצורך – לערוך את הפוליסה מחדש כדי ליהנות מהנחות או הטבות, לעומת כר כיסויים נרחב.
לבטח את הרכב השני
אלפי שקלים בשנה מוצאים על פוליסות לביטוח רכב, וההחלטה באחזקת הרכב השני כרוכה במידה רבה בכמות ההוצאות השנתיות שיש עליו; כאשר מקבלים את הרכב מן החברה, יש לוודא כי כל הביטוחים פועלים לגביו. כדי שרכב ישמש כרכב שני לביטוח, יש להגדיר אותו כך; רכב שני יהיה הרכב שיש בו פחות שימוש.
פחות סיכון לרכב שני
מטבע הגדרתו, רכב שני ימצא פחות זמן על הכביש, יהיה בו פחות שימוש והביטוח יראה בכך סיכון מופחת. מסיבה זו באופן עקרוני, הרכב השני בבית – בין בני זוג שהוגדרו החיים יחדיו (נשואים או ידועים בציבור למשל) יזכה למחיר נמוך יותר.
יש להצהיר על כך מול חברת הביטוח
כאשר נציג חברת ביטוח רכב שואל את המבוטחים אם ישנו רכב נוסף בבית, הרי שרכב נוסף מקנה את אותה הנחה מבוקשת עבור רכב זה או הרכב השני. תעריף הביטוח המוזל ינתן כל עוד אין נהג מתחת לגיל 24, כלומר – לא כלולים בפוליסה נהגים צעירים או נהגים חדשים, שממילא מייקרים את עלות הפוליסה.
למידע על מסלולי ביטוח לרכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|