|
שיעבוד של פוליסת רכב
לעיתים, כאשר אדם מלווה כסף במימון או הלוואה רגילה בכדי לרכוש רכב, הבנק או הלווה מבקש שישעבד אליו את פוליסת הביטוח, זאת בכדי להבטיח שיקבל את כספו בחזרה גם אם הרכב נגנב או שקרה לו מקרה כזה או אחר
ישנם הרבה רכבים בישראל אשר משועבדים לבנק, ובדרך כלל גם פוליסות ביטוח הרכב שלהם משועבד. כאשר הבנק או גוף פיננסי כזה או אחר מלווה סכום של כסף לאדם עבור רכישת רכב מחברה או מאדם אחר, הוא דורש כתנאי ראשוני למתן ההלוואה שפוליסת הביטוח של הרכב תשועבד לו. למה הפוליסה משועבדת? ובאילו מקרים זה פועל לטובת המלווה?
שיעבוד של פוליסה
כאמור, אם רכשתם רכב במימון מלא או חלקי, לרוב תצטרכו לשעבד את פוליסת הביטוח שלכם. זוהי אחת הדרכים של המלווה, שהוא בדרך כלל הבנק או חברה אחרת שנותנת הלוואות לאנשים, להבטיח שיקבלו בחזרה את הכסף שהלוו. בניגוד למצב שאדם לוקח הלוואה מהבנק או משכנתא, אין פה אדם שחותם ערבות, אלא הערבות מגיעה רק משיעבוד פוליסת ביטוח הרכב, שמבטיחה כאמור שהחוב ישולם
שיעבוד – מה זה אומר?
בסעיף השיעבוד יש התחייבות של חברת הביטוח רכב ושל לווה הכסף שאין לבטל את הפוליסה עד שלא מומשה אלא אם יש הודעה של 30 ימים מראש. השיעבוד כאמור מבטיח לבנק או לגוף הפיננסי שיקבלו את הכסף אותם לוו, אך אם הסכם של הפיצוי של הביטוח עולה על סכום החובה לבנק, המבטח רשאי לקבל את ההפרשים ממנו.
נזק לרכוש – מה קורה עם השיעבוד?
אם יהיה נזק לרכוש המשועבד, שהוא לרוב רכב מסוג זה או אחר, אשר עבור רכישתו נלקח מימון. אז יהיה אפשר לאמוד את הנזק, והבנק בודק את המשך יכולתו של הלווה לפרוע את ההלוואה, והוא מוציא לחברת הביטוח את כתב שיחרור השיעבוד, בכדי שיקבל את הכסף או בשביל לתקן את הרכוש או בכדי שיקבל כסף על כך שהרכב נגנב, ואז הוא יכול להחזיר את ההלוואה. אם הלקוח יבחר לרכוש רכב אחר בסכום הזה, הוא יצטרך לשעבד גם את הפוליסה שלו.
למידע על שיעבוד של פוליסת רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|