|
ביטוח רכב שלא שולם במלואו - האם הפוליסה בתוקף?
ביטוח רכב חובה הוא מוצר שיש להחזיק על פי חוק, ובתנאי זה יש לדאוג שהוא תקף על פי מאפיינים של הרכב המדובר ושל הנהגים המשתמשים בו אורח קבע. חשוב לוודא שהפוליסה משולמת כעל מנת שתהיה בתוקף. בפוליסת ביטוח חובה – אי תקפות הפוליסה משמעה גם עבירה פלילית על החוק, אולם בביטוח המקיף – פשוט אין מקבלים את דמי ההחזר כפי שהובטחו למקרה הביטוח, שעה שהפוליסה כלל לא הייתה בתוקף. לפיכך עולה השאלה – מתי הביטוח נכנס לתוקף? האם בזמן שמסיימים לשלם את התשלום האחרון עבורו?
יש לקבל את ההסכם בכתב
כדי להבין מתי הפוליסה תיכנס לתוקף, יש לאחוז בכל ראיה אפשרית. ברגע שעורכים את פוליסת הביטוח, יש לעקוב אחר שליחת הטיוטה למייל, ולוודא את מועד הכניסה לתוקף מול נציג השירות – מה שיכול להיות תקף בזמן תביעה, כיון שהשיחות מוקלטות. ישנן תעודות ביטוח חליפיות, אשר אינן מהוות אסמכתא לכניסת הפוליסה לתוקף ויש לעקוב אחר תהליך הנפקת הפוליסה.
כאשר המבוטח התחייב לשלם
המבוטח מעניק את פרטי האשראי שלו בזמן שיחת הטלפון עם נציג חברת הביטוח. מזמן זה חברת הביטוח יכולה לחייב אותו – כמו גם להחליט שדוחים את מועד התשלום הראשון. כך או כך, משנתחייב כספית המבוטח- ניתן להתחיל ולהשתמש בפוליסה הזו מזמן שנכנסה לתוקף.
יש להסתייע בעורך דין בתחום
עורך דין בתחום זה הוא הכתובת כדי להראות שהפוליסה אכן הייתה בתוקף – כיון ששולמה. גם אם לא מלוא התשלום נגבה מן המבוטח, הרי שתוכנית פריסת התשלומים אינה מונעת מן הפוליסה מלהתקיים, נהפוך הוא. במקרים מיוחדים, בהם חברת הביטוח רכב טוענת כי הפוליסה לא שולמה במלואה, בית המשפט לרוב יקבע כי הפוליסה בתוקף, אלא אם לא שולמה כלל – אולם כל מקרה נבדק לגופו.
למידע על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|