|
חתמתם על כתב סילוק- לא הכל אבוד
הגשת בקשת סילוק וויתור לחברת הביטוח לרכב, מקבלת תוקף משפטי ולמעשה זוהי הצהרה של המבוטח כי קיבל את דמי ההחזר והכיסוי מחברת הביטוח – שסולקו לחשבונו, וכי הוא מוותר על הבעת כל טענה עתידית בנושא. לעיתים כתב הויתור מופיע מאחורי השיק שהוא יקבל בתמורה לדמי התביעה ולעתים מדובר על תרגיל משומן ומתוחכם יותר. מבוטחים לרוב אינם מודעים לכך, חותמים על הסכום שקיבלו - סכום נמוך פעמים רבות ממה שניתן היה להעניק. יותר ויותר מבוטחים תבעו את המדינה בתואנה של הפרת חובת הגילוי.
הבאת הידיעה לתובע
בית המשפט קבע פעמים שונות בעבר, כי על המדינה למלא חובותיה ולחשוף את התנאי העומד מעל לכתב הסילוק, ומה משמעות החתימה על כתב הויתור והסילוק. אילו המבוטח היה מודע לתנאים אלו, יתכן שלא היה חותם מרצונו על כך מלכתחילה. באותם המקרים, נתקבל פיצוי רק עבור אותם חלקי תביעה בהם נתגלתה הטעיה בשל שינוי הנהלים.
מה אומר החוק?
על פי טענת בית המשפט, עולה מלשון החוק כי המבטח רשאי יהיה להתנות את תשלום תגמולי הביטוח מנגד לחתימת המבוטח על טופס שחרור וקבלה. מתוך כך, על חברות הביטוח רכב להתנות את קבלת השיק בחתימתו של המבוטח; בכך ניתן לראות סילוק סופי ומוחלט של כספי התביעה. לרוב, בית המשפט יתמוך בתשלום הסכום בלא החובה לחתום במעמד קבלתו על ויתור.
חתימה על שיק – חוזה חדש
החתימה על השיק מהווה למעשה חוזה חדש בין מבוטח למבטחת, המסכים על קבלת הסכום הזה. דינו של חוזה זה הוא כדין חוזה אחיד ויבחן על פי חוק החוזים האחידים. יש להבחין לצורך העניין אם מדובר על סכום שאינו שנוי במחלוקת או שהוא כן, והתשובה תלויה בטיעון שתביע המבטחת.
למידע על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|