|
תוקף ביטוח לאחר מכירת רכב
חברת הדואר עשתה צעד שיווקי וכבר מספר שנים היא מציבה בסניפיה שירות להשוואת מחירי ביטוח רכב, לצד היכולת להעביר בעלות בבנק הדואר. מסיבה זו, רבים בוחרים לרכוש פוליסות ביטוח רכב חדשות כבר בזמן העברת הבעלות כשאין בידם פוליסת ביטוח חובה תקפה. מאידך – מה עושים שני הצדדים כשיש להם עדיין פוליסת ביטוח חובה קיימת וקודמת בתוקף? האם ניתן להעביר את הזכויות בביטוח גם הן אל הבעלים החדש של הרכב? האם ניתן לשמור אותן? התשובה היא – גם וגם.
היסטורית הזכויות בפוליסת ביטוח
בשנות השמונים הונהג בארץ חוק ביטוח חדש – שוויצרי, שבא להחליף את החוק האנגלי או מימי המנדט. הייתה בו בשורה גדולה – טובת הצרכן הונחה על הכף ושקלה יותר מאשר כוחות תאגידי ביטוח גדולים. בפועל, המשיכה לשלוט בארץ הגישה האנגלית. כיום עולות שאלות מעל לפני השטח באם הפוליסות שעברו לידיו של הבעלים החדש הן בתוקף.
תיאום עם חברות הביטוח
יש לבצע את העברת הזכויות בביטוח רכב תוך כדי תיאום מול נציגי חברת הביטוח שבה הרכב מבוטח. תהליך זה נועד לא רק כדי ליידע את חברת הביטוח בנהגים הקבועים החדשים בו, אלא גם כדי שהנציג שימצא כי נתוני הנהגים הקבועים ברכב זהים בפרופיל יהיו יכולים להשתמש בפוליסה הזו. במידה שאין התאמה במידה חריגה – חברות הביטוח לא תסכמנה לכיסוי.
ביטוח רכב חובה – יכול לעבור
בניגוד לזכויות בביטוח מקיף שיכולות לעבור לצד שלישי, בביטוח חובה יש מגבלה קטנה יותר בנושא – היות שהוא מעניק כיסוי אחיד ובפערים קטנים למדי בין פרופיל מבוטח אחד למשנהו. חשוב, שמוכר הרכב יציין גם את העברת הזכויות על הביטוח הזה בכתב, כאשר רוכש הרכב יהיה אחראי לבטח את הרכב ויקבל את הניירת מחברת הביטוח.
למידע על ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|