|
כשצד ג' לא לוקח אחריות לתאונה
בתאונת דרכים, ישנם אשמים. אין בכך חדש, זה הרי קורה בכל יום תחת פני השמש ברחבי העולם. אין גם זה חדש, שלתאונות הללו ישנם אשמים ונפגעים מן התאונה – בין אם היה אשם תורם ובין אם לאו. כך או כך, הצד הפוגע יאלץ לשלם את סכום הפיצויים, וכדי לקבוע מי זה הצד התובע ומי הנתבע – מי הגורם ומי הנפגע, חברת הביטוח שמופעלת חוקרת את נסיבות התאונה. ישנם מקרים שמזוהים היטב כמו קלאסיקות פגיעה- כמו למשל מקרה של יציאה מחניון אל נתיב חד סטרי ועוד.
קרתה תאונה? יש לפנות אל הביטוח
כמה שיותר מוקדם שפונים לחברת הביטוח, כן ייטב. חברת הביטוח תתבע את הצד שפגע, ואילו אם יש לו ביטוח לצד ג', הרי שהביטוח שלו ישלם את סכום הפיצויים – ואף אם אלו גבוהים מתקרת הביטוח שלו, הפוגע ישלים מכיסו. במידה שלא בוטח בביטוח צד ג', ישלם הכול מכיסו. במידה שחברת הביטוח של התובע ושל הנתבע היא אותה החברה, הסבירות הגבוהה היא שמהירות החזרת הכספים תגדל.
מודה באשמה או לא?
יש לקחת מן הצד הפוגע הודאה באשמה ובכתב או תוך צילומו. יש לשלוח את ההודאה באשמה לטיפול חברת הביטוח, שתגבה מן הפוגע את סכומי הכסף האמורים בפיצוי. במידה שהמבוטח מסרב להודות באשמה, חברת הביטוח תחל את הבדיקות למציאת האשמים – מה שעלול להפוך את הקערה על פיה, ודווקא הנהג התובע עלול להפוך ולהיות הנהג האשם לטענת חברת הביטוח.
מדוע שחברת הביטוח תעשה זאת?
לא תמיד חברת הביטוח עומדת לצד המבוטח שלה, כיון שממילא אינה ששה לתגמל בכספי פיצויים את המבוטחים, ולהוציא אלפי שקלים משום שהשמאי של חברת הביטוח היה פחות אובייקטיבי לגבי הנזק.
למידע על ביטוח רכב מושכר, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית
|
|