|
כיסוי ביטוח הרכב במקרים של נהיגה בשכרות
נהיגה בשכרות היא תופעה שיש להוקיע ולא לדרבן. רשויות האכיפה פועלות כדי להוריד מן הכבישים נהגים שנמצאו נוהגים בזמן שכרות, ומה קורה עם חברת הביטוח אילו הנהג היה שיכור בזמן שנגרמה תאונה? על פניו, לא יקבל פיצויים היות שהוא אינו עונה על תנאי הביטוח – לא להיות תחת השפעת סמים או אלכוהול. מאידך, ככל שישנה חד משמעיות בתחום רישיון הרכב, עדיין בכל מה שנוגע לחברות הביטוח, עורכי דין רבים מצליחים להראות כי החוק אינו מבטל את תוקפה של פוליסת ביטוח רכב גם במקרים אלו.
נהג שהורשע בנהיגה תחת השפעת אלכוהול יוכל לדרוש את הפיצויים מחברות הביטוח במידה ויעזר בשירותיו של עורך דין נהיגה בשכרות. כאמור, ברוב המקרים הנהג לא יקבל פיצויים היות והפר את תנאי הביטוח בהם התחייב לנהוג פיקח ועירני אך אין ספק שפנייה אל עורך דין מנוסה תוכל לסייע לנהג ואף לערער על טענת התביעה.
חברות הביטוח והוכחת השכרות
חובת ההוכחה לסתור את טענת השוטרים לשכרותו של הנהג חלה על הנהג שנמצא שיכור. יחד עם זאת, אין תלות בשאלת קבלת הפיצויים מן הביטוח המקיף על הנזק שממילא נעשה לרכב. השנים האחרונות הביאו איתן פסקי דין תקדימיים שבהם אין חברות הביטוח מתחייבות לפצות באופן מלא את המבוטחים על נזקי התאונה. כל מקרה נבחן בנפרד ולגופו.
החמרת הכללים
הרשות השופטת נוטה לפסוק לטובת חברות הביטוח, ודרוש עורך דין ממולח כדי לייצר פסק דין שמצודד במבוטח, אם כי קרו מקרים כאלו בעבר עליהם ניתן להשעין את התביעה. לאחרונה הוגשה הצעת חקוק, על פי דרישתה הנהג השיכור יחשב לאשם ויחויב בתשלום של כ- 305 מסכום הנזק, ואילו המבטחת תשלם 70% מן הנזק.
סתירת טענות התביעה
כדי לזכות במשפט תחבורה שכזה, יש לסתור את טענות התובע, או לפחות להראות כי לא היה סיכון, ובכלל זה להצביע על ספק בטענה. לצורך העניין, רצוי להסתייע בעורך דין מפולפל שיש לו בקיאות ומומחיות עם הצלחות קודמות בתחום. במקרים מסוימים, ניתן גם להגיש ערעור על טענות התביעה, לאחר קבלת פסק דין – כיון ששתיית אלכוהול אינה מהווה תנאי בלעדי לגרימת תאונה.
למידע על ביטוח רכב במקרה של נהיגה בשכרות, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|