|
עשית תאונת דרכים, את מי תובעים?
רבים מן הפצועים בתאונות דרכים, מוצאים עצמם מטפלים בעצמם לאחר התאונה באלפי שקלים מבלי לדעת את מי הם אמורים לתבוע בגין פיצויים על הפציעה הזו. ובכן, אנחנו כאן בכדי להבהיר את העניין וחשוב לדעת כי לא רק חברת הביטוח יכולה להיתבע.
אז את מי אפשר לתבוע כדי לקבל פיצויים?
ראשית כל, כל נהג מחוייב כיום בביטוח חובה בטרם העלייה שלו על הכביש. ביטוח זה מגן על הנהג מפני פגיעה בגוף ולכן מהווה ביטוח חשוב מעין כמותו. בשל אותו ביטוח מי שנפצעו בתאונות דרכים יכולים לתבוע פיצויים מכוח חוק בנושא. הגוף שצריכים לתבוע במקרה זה היא חברת הביטוח רכב של הנפצע עצמו ולא של מי שפגע בבן אדם ולא בכדי, הרי היא זו שמבטחת אותו מפני הפציעה.
ומה לגבי תאונות בזמן החזרה או ההגעה לעבודה?
ומה קורה לגבי מי שנפצע בתאונה בדרכו מהעבודה או אליה? כאן מדובר בתאונה שניתן להחשיבה גם כתאונות עבודה ולכן ניתן בגינה לתבוע גם את הביטוח הלאומי ואת חברת הביטוח הפנסיוני שלכם שחלק מסעיפיה כוללים תאונות אישיות. את ביטוח לאומי ניתן לתבוע אם התאונה מנעה מכם עבודה במשך 3 חודשים ויותר ואז ניתן להצהיר על אובדן כוח עבודה זמני.
אתם זכאים לפיצויי גם בתקופה אחרי התאונה
לעיתים קורה שמישהו נפצע קשה בתאונה ונתון לטיפולים משך זמן רב. מה אז קורה? הטיפולים הם ממושכים ויקרים ובשל העובדה שזה נגרם מתאונה יש עילה ממשית לתבוע פיצויים. הבעיה שהטיפולים או המצב הקשה מונעים מן הנפצע לטפל בתאונה ואז מה קורה עם הזכאות שלו? במקרה כזה, קובע החוק, כי בהצגת מסמכים טיפוליים רפואיים מתאימים ובתנאי השתאונה תועדה והוגשה גם תלונה בנושא למשטרה, או אז ניתן לתבוע עד 3 שנים בדיוק לאחר התאונה, את כספי הפיצויים.
למידע על ביטוח לתאונה, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|