|
האם זיוף רשיון הרכב פוטר את חברת הביטוח מאחריותה לגניבה?
ככל שתעשיית גניבות הרכבים היא תעשייה ענפה גם בישראל, הרי שיש לכם תעשייה משלימה – תעשיית זיופי רישיון נהיגה. משנה לשנה, גדלים מימדי התעשייה הזו, על אף שישנם אמצעים שונים לאכוף זאת – אולם אמצעים אלו מחזיקים בקושי מים. כאשר זה מגיע לנקודה שבה רישיון הרכב המזויף נתגלה כמזויף מסיבה מסוימת, עולה האפשרות שחברת הביטוח רכב לא תעניק כיסוי לתביעה מטעם הלקוח – אולם יש מקום לברר מה מקור הזיוף.
מקור הזיוף – איך ישפיע על התביעה?
יכול להיות כי רוכשי רכב חדש קיבלו את הרכב עם אותו רישיון מזויף – משום שלא טרחו לברר זאת לעומק מול משרד התחבורה. במידה שאכן אנשים שרכשו את הרכב לא היו מודעים לכך שהרכב בו הם נוסעים הוא גנוב, עדיין חברת הביטוח שביטחה רכב בעל אותה לוחית רישוי על חשבון רוכשי הרכב תצטרך להגיש שירות למבוטחים – כך על פי קביעת בית המשפט.
אילו האדם לא החזיק ברכב על פי הסכמת בעליו
ישנן החרגות ביטוח הטוענות כי אילו הנהג אינו נוהג ברכב בהסכמת בעליו, הרי שלא יחול כיסוי בביטוח אילו תקום תביעה. כך, גם אם קרתה תאונת דרכים שבה חברת הביטוח אמורה כביכול לדאוג לפיצויים של הנהג. אין זה דומה לעניין זיוף רישיון הרכב.
תום לב
אילו בית המשפט מגלה כי התובעים גילו תום לב בזמן שרכשו את הרכב הגנוב – אכן שילמו תמורה בעבורו וניסו לבטחו, הרי שבית המשפט יבוא לקראת אותם המבוטחים ויעניק גיבוי ביטוחי. כך במקרה תקדימי שקרה בישראל, כאשר בית המשפט חייב את חברת הביטוח לפצות את המבוטחים בסכום שווה ערך לערכו של הרכב הגנוב שאין לו שימוש יותר, פיצוי בגין שכר הטרחה ועוד.
למידע על אחריות חברת הביטוח במקרה של זיוף רישיון רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|