|
הפחתת תגמולי הביטוח בגין השארת המפתחות במתנע
כשחברת הביטוח מציעה לכם אחריות לכיסוי במקרי ביטוח כמו למשל גניבת רכב, עליכם לעמוד על המשמעות של העניין. רגע לפני שחברת הביטוח תשקול להעניק לכם פיצויים בסכום מסוים, הרי שהיא תבחן את מהות העניין; האם האחריות למקרה היא על כתפי המבוטח או שהוא מצידו עשה מעל ומעבר על מנת שאירוע זה לא יקרה? במקרה הראשון, סביר להניח שמבוטח שהותיר את מפתחות הרכב במתנע לא יקבל פיצויים על רשלנותו.
השארת המפתח במתנע
במקרה של גניבת הרכב, חברות הביטוח שואלות את המבוטח האם המפתחות היו בתוך המתנע. במידה שטוענים שלא, חברת הביטוח תרצה לראות שקיים מפתח נוסף; חברת הביטוח תחקור, ותתנהל בהתאם. האם היה לרכב קוד במכשיר קודנית? האם היו בו אמצעי התרעה או הגנה אחרים שפעלו? גביית עדויות היא גם חלק חשוב מן התהליך. לעתים גם חברת המיגון נדרשת להתערב בהליך המשפטי.
מה לגבי "אשם תורם"?
פעמים קרובות למדי למבוטח ישנו "אשם תורם", כלומר תרומה מסוימת לכך שהאירוע הבלתי רצוי יקרה. אותו "אשם תורם" עלול להפחית במידה ניכרת את הסכום לפיצויים בגין גניבת הרכב. זהו עניין לבית המשפט ולכן כיסוי בביטוח המקיף לשכר טרחתו של עורך דין יכול לייצר כיסוי מקסימלי במידה שאותו מבוטח יזכה.
השארת המפתחות ברכב
כשהמפתח נמצא גלוי וברכב אין אנשים, הרי שזה נחשב להתרשלות מצידו של המבוטח או של הנהג שהיה ברכב. זה יכול להיות מפתח שהושאר על גג הרכב או באופן גלוי על המושב למשל. אגב, גם כשנהג יוצא מרכבו על מנת למלא בו אויר הרכב עדיין נחשב למאויש, וזוהי רשלנות גדולה במקרים בהם הרכב עדיין מונע – ההגדרה של "מאויש" אינה מצטמצמת לנוכחות הפיסית של הנהג בתוך הרכב.
למידע על הפחתת תגמולי ביטוח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|