|
גורלו של רכב שנשרף – ומה עם תגמולי הביטוח?
אנו שומעים מדי פעם על רכב שעולה באש, מתעלמים מן הדיווח אולם כשאנו פוגשים זאת בדרכים – זה תמיד מכה בנו בהלם. סביר להניח שזה יכול לקרות גם לרכבים רגילים – מעבר לאוטובוסים או למשאיות שנמצאים בצידי הכביש ועולים באש. רכב שעולה באש בדרך כלל אינו מותיר שאריות שמישות לאחר מכן מן המכונית, ובכל מקרה רצוי להבין מה ניתן לעשות גם עם השאריות הללו. ראשית, אנו מקווים שהכול בסדר ויצאתם מזה בשלום. שנית – בוחנים את הסיבה להתלקחות או למצב שקרה.
מי אחראי להתרחשות?
אם אתם מבוטחים בביטוח מקיף, הרי שזו חצי נחמה; יש לכם ביטוח שקרוב לודאי מעניק כיסוי גם למקרים של התלקחות ובעירת רכב, אולם תלוי בסיבה או באחריות למקרה. פעמים רבות, חברת הביטוח מעכבת את הכספים ואת ההחזרים עבור מקרה הביטוח כדי לוודא שלא מדובר בהונאת ביטוח כל שהיא – ומקרים אלו נפוצים כיון שעם הרכב נשרפות גם הוכחות שונות.
האם ניתן היה למנוע את האירוע?
לא תמיד ניתן היה למנוע את האירוע הזה. חברת הביטוח תנסה לקבוע גם באמצעות חוקרים האם ישנה זיקה למבוטח למקרה הביטוח הזה. במקרים שונים עלולה להתגלות רשלנות או אי קיום חובת הזהירות. גם בחינת תום הלב תיעשה בקפדנות, ועם זה עלולים להגיע גם לבית המשפט.
נהגים שנהגו בשכרות
לפעמים השריפה נגרמת מתאונת דרכים וחבלה ברכב. במקרים בהם חברת הביטוח תוכל להוכיח אחריות שרובצת על כתפי הנהג ברכב כמו למשל במקרה שבו היה נתון להשפעת האלכוהול (או סמים). במקרים אלו, סביר להניח שהאחריות לתאונה תוטל על כתפי הנהג, וחברת הביטוח תהא פטורה מלשלם פיצויים. מתוך מקרים אלו עולה, שהפיצויים – גם אם ישולמו – יכולים להיות מוענקים לאחר פרק זמן ארוך.
למידע על תגמולי ביטוח, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|