|
ביטוח רכב- אובדן זכות לפיצוי בשל נהיגת נהג שלא מכוסה לפי הפוליסה
עוד לפני שהנהג אוחז בהגה, עליו לדאוג לכיסוי מתאים, ביטוח חובה, מקיף וצד ג', ובעיקר לכיסוי ביטוח חובה שמכיל את שלל המאפיינים של הנהגים הקבועים ברכב. בנוסף על כך, חשוב שהביטוח יהיה בר תוקף, שתעודת הביטוח לרכב אכן שולמה – וגם אם מדובר על אישור זמני בטווח של שבוע מרכישת הפוליסה, ניתן לקבל אישור על כך במחשבי חברות הביטוח או במייל. נוסף על התנאים המצטברים הללו, חשוב שהנהג עצמו יהיה מורשה לנהיגה והוא נוהג ברכב ברשות בעליו.
מי יפצה ללא ביטוח בתוקף?
כשאין ביטוח בתוקף, סביר להניח שחברת הביטוח לא תיאות לשלם פיצויים למבוטח, כיוון שהוא לא שילם לה אודות תנאי הביטוח המתאימים. גם אם הנהג שילם לחברת הביטוח אולם הוא נוהג בזמן שרשיונו נשלל או כשאין לו רישיון כלל וכלל, הרי שהוא עובר על החוק וחברת הביטוח לא תבוא לקראתו. במקרה שבו האדם היה מעורב בתאונה ואין לו ביטוח חובה, הפיצויים יתבצעו באמצעות תביעת "קרנית".
קרן קרנית
קרן קרנית היא קרן לפיצוי של נפגעי תאונות דרכים, הפועלת מכוחו של חוק הפיצויים לנפגעי דרכים – חוק הפלת"ד. כל עוד ניתן להוכיח את עצם האירוע ואת הנזק שנגרם בגין האירוע ללא קשר לשאלת מי אשם בעניין, יש להגיש את התביעה עבור "קרנית", היא תפצה את הנפגעים, ואילו תתבע את סכומי הפיצויים מן הנהג בהמשך.
להבין את ההבדל בין "גניבת רכב" ובין נהיגה ללא רשות
יש להראות לבית המשפט האם הנהג לקח את הרכב ברשות מבעליו כאשר קרתה התאונה. בית המשפט חוקר לעומק כל תביעה ותביעה בביטוח ועורך את אבחנתו בהתאם – וגם את גזר הדין, ועניין הפיצוי מאת חברת הביטוח יתרחש בהתאם לייצוג הנהג בבית המשפט.
למידע על פוליסת ביטוח רכב, השאירו את פרטיכם בדף צור הקשר ונחזור אליכם מידית |
|